2017-01-18 06:12

SOCIAL


Ceferiştii ameninţă cu greva generală peste două săptămâni

 |  18:42
Ceferiştii ameninţă cu greva generală peste două săptămâni
Sindicaliştiidin domeniul feroviar au declarat ieri, la finalul unei şedinţe cu liderii PSDla Parlament, că angajaţii CFR ar putea să-şi întrerupă activitatea la nivelnaţional în circa două săptămâni, dacă Guvernul nu va accepta termenii propuşipentru noul contract colectiv de muncă.

Declaraţiaa fost făcută de preşedintele Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, MăntescuIulică, alături de Ion Molea, preşedintele Alianţei Naţionale Feroviare.

"Astăzisuntem în situaţia conflictuală ca în maxim o săptămână-două, să încetezeactivitatea la calea ferată. (...) Există un conflict de muncă deschis la celetrei unităţi de cale ferată pentru motivul că angajaţii nu sunt de acord cudisponibilizările preconizate, întrucât nu există contract (colectiv, n.r.) demuncă la cele trei unităţi, dar şi pentru că noua organizare pe care vor să opună în practică acum nu are în spate nimic eficient şi nu aduce nimic bun dinpunct de vedere financiar. Noi suntem în perioada de conciliere cu reprezentanţiiMinisterului Muncii şi ai Ministerului Transporturilor. Dacă răspunsul va finegativ, categoric oamenii vor întrerupe activitatea", a spus Măntescu.

Ela mai precizat că au existat "discuţii aproape săptămânale cu actualulministru al transporturilor", însă multe dintre propunerile de rezolvare a problemelorsalariaţilor "nu pot fi concretizate aproape prin nimic, pentru căunităţile de cale ferată se află într-o situaţie foarte delicată, datoriile lorsunt foarte, foarte mari".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-05-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image