2018-12-16 12:35


Cei 60 de migranţi prinşi când intrau ilegal în România s-au ales cu dosare penale

 |  14:03
Cei 60 de migranţi prinşi când intrau ilegal în România s-au ales cu dosare penale

Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a anunţat, duminică, într-un comunicat de presă, că cei 60 de migranţi care au fost prinşi, vineri noaptea, când intrau ilegal în România din Serbia, sunt cercetaţi pentru trecere ilegală a frontierei de stat. Autorităţile au întocmit pe numele acestora dosare penale.

Potrivit sursei citate, cei 60 de migranţi se află în custodia Serviciului pentru Imigrări Timiş, fiind cazaţi la Centrul ”Horia” din Arad al Inspectoratului General pentru Imigrări.

”În urma verificărilor făcute în cazul grupului de migranţi care a fost depistat de poliţiştii de frontieră, ieri (sâmbătă - n.r.), în apropierea frontierei cu Serbia, s-a stabilit că cele 60 de persoane care au trecut ilegal frontiera de stat sunt 41 din Pakistan, 12 din Maroc, cinci din Somalia, una din Iran şi una din Sudan. Persoanele în cauză au declarat că au plecat din ţările de origine, traversând Turcia, Grecia, Macedonia şi Serbia, cu intenţia de a ajunge în Spaţiul Schengen, pentru a-şi găsi de lucru”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, pe toată durata cercetărilor, cei 60 de migranţi au beneficiat de hrană, apă şi ceaiuri calde, oferite de poliţiştii de frontieră din Timiş.

Poliţiştii au întocmit dosare penale pentru infracţiuni de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, aceştia le-au întocmit celor 60 de bărbaţi documentele de readmisie în Serbia şi i-au predat Serviciului pentru Imigrări Timiş pentru finalizarea procedurilor specifice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-17

TAGURI: 60, imigrant, intra, ilegal, romania, dosar, penal
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...