2018-12-14 19:14


Cel mai bun loc în care să-ţi petreci cutremurul. Ce trebuie să ştiţi dacă mergeţi la Therme Bucureşti

 |  21:01
Cel mai bun loc în care să-ţi petreci cutremurul. Ce trebuie să ştiţi dacă mergeţi la Therme Bucureşti

Circa 4 mii de persoane pot intra simultan în incincta Therme Bucureşti, centrul SPA ce se deschide azi, în zona Corbeabca-Balotești. La intrarea în complexul construit să reziste la un cutremur de 9 grade pe scara Richter, clienţii vor primi un card magnetic sub forma unei brăţări, care are imprimat un număr. Acesta este cel mai important şi singurul obiect de care trebuie să aveţi grijă, pentru că vă descgide toate “uşile” şi puteţi consuma ce doriţi.

Hainele de stradă şi bagajele se laşi în cuşeta vestiarului pe care o puteţi deschide apropiind brăţara magnetică de un dispozitiv. Cuşetele sunt cablate la ventilaţie pentru asigurarea igienei. Singura problemă este cea a telefoanelor, deoarece semnalul este foarte slab. În schimb, nu vă faceţi griji dacă trebuie încărcate gadgeturile. Există câteva căsuţe pentru încărcarea bateriilor, care odată, ce le activaţi cu cardul magnetic, numai cu acelaşi card puteţi deschide căsuţa să vă luaţi telefonul sau tableta. Duşul este obligatoriu la intrarea în baza termală, altfel personalul vă va îndruma să vă întoarceţi la duş.

Atmosferă tropicală

Prima intrare este în zona de relaxare Palm, cu o piscină de 560 metri pătraţi şi plină de vegetaţie luxuriantă. Atenţie pentru cei care nu suportaţi atmosfera caldă şi umedă, fiindcă aerul devine greu respirabil la un moment dat! Apa din piscină se reîmprospătează la fiecare 4 ore cu 15% din volumul total. Piscina este dotată cu şezlonguri de hidromasaj, iar personalul de la poollbar vă poate servi cu orice băutură doriţi, în timp ce staţi pe scaun la o masă chiar în piscină.

Adâncimea apei este de maximum

1,30 metri. Contravaloarea băuturilor o veţi plăti la plecare. Alăturat, există alte trei piscine minerale: una îmbogăţită cu 15% sare adusă de la Marea Moartă, curele fiind benefice pentru stres şi absorbţia de magneziu. Cea de-a doua este îmbogăţită cu litiu, iar cea de-a treiacu magneziu şi calciu. Pe marginea piscinelor veţi găsi instrucţiuni referitoare la timpul pe care trebuie să-l petreceţi pentru cura ideală. Pentru sezonul de vară, acoperişul se rabatează astfel încât se poate face şi plajă.

Baie în aer liber şi iarna

În exteriorul zonei Palm, există o piscină cu apă termală, unde puteţi face baie liniştiţi în aer liber chiar şi iarna. Piscinele în aer liber sunt construite şi pentru cei care intră în zona Galaxy pentru distracţie.

Aici sunt 27 de tobogane, toate însumând 1.500 de metri lungime. Unele dintre ele, pleacă de la 12 metri înălţime şi au ieşirea în piscinele din exterior. Toboganele sunt prevăzute cu stopuri, astfel că nu există riscul de accidentare. Piscina din zona Galaxy are adâncimea minimă de câţiva centimetri şi cea maximă ajunge la 3 metri. Peste 30 de salvamari vor supraveghea copiii. Piscina este dotată cu un dispozitiv de valuri, care poate crea valuri mici şi dese sau valuri foarte mari. De asemenea, există patru culoare de înot de 25 metri lungime.

În aer liber există trei piscine: câte une în dreptul fiecărei zone, cea de-a treia fiind una direcţională, care face legătura cu cele două. La etaj este zona saunelor, încălzite la temperatuti diferite, cea maximă fiind de 75 de grade. Duşul la piscine este ca o cascadă, unde apa curge din abundenţă. Nu există limite de vârstă pentru copii. Potrivit administratorului Stelian Iacob, există o zonă “mama şi copilul”, unde mamele pot alăpta sau înfăşa sugarii.

Costuri şi servicii

Nu trebuie să vă stresaţi dacă aţi accesat pentru pachetul minim de 3 ore şi jumătate. Tarifele sunt diferenţiate pe zonele de acces şi pot fi consultate pe site. Există tarife family pentru mai multe perioade de timp. Puteţi sta de la 3 ore, până la închiderea bazei termale, care pe sezonul de vară se închide la 01:00.

“Preţurile sunt gândite de asemenea manieră încât nu veţi depăşi tariful maxim dacă vreţi să staţi toată ziua. De asemenea, preţurile noastre sunt cu 30-40% mai mici faţă de piscinele din Bucureşti, unde nu aveţi dotările de aici”, a declarat administratorul Therme Bucureşti. Astfel că pentru fiecare oră în plus veţi plăti doar 4 lei.

Pentru PUTEREA, Stelian Iacob a spus că din cele 50 de milioane investite, circa 70% reprezintă cheltuieli de construcţie şi 30%, pentru echipamente şi dotări”. El a spus că obţinerea licenţelor de explorare şi exploatare au durat aproape un an, dar nu a ştiut să spună ce redevenţă vor plăti investitorii austrieci pentru exploatarea apei termale. În plus, el a declarat că terenul este proprietatea SC Thermale SA.

Funcţionarea centrului geotermal este asigurat de 250 de persoane, iar numărul locurilor de parcare este de 1.800.

Pentru cei carre nu vor să vină cu maşinile personale, din luna aprilie vor fi puse la dispoziţie microbuze private care vor prelua clienţii din câteva puncte cheie ale Capitalei. “Avem discuţii cu RATB pentru prelungirea unor linii publice. Dar lucrurile avansează foarte greu. Sperăm ca din 2017 să reuşim”, a mai spus Stelian Iacob.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

GALERIE MEDIATAGURI: therme bucuresti, servicii, centru geothermal, atractii, sezon
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


INTREBARE .
14 Ian 2016

Ok , stai o zi intreaga acolo , sau 4,5 ore, dar unde mananci ?
Random imageUltimele stiri


loading...