2018-12-19 07:04


Cel puţin 30.000 de locuri de muncă vor fi pierdute în perioada imediat următoare

 |  18:51
Cel puţin 30.000 de locuri de muncă vor fi pierdute în perioada imediat următoare
Celpuţin 30.000 de locuri de muncă vor fi pierdute în perioada imediat următoare,în condiţiile în care 18 companii de stat vor fi restructurate, a declaratvineri preşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Dumitru Costin. "Nuavemacces la informaţiireferitoare la cele 18 companii destat,însă o estimare globală ne duce la cel puţin 30.000 de locuri demuncă care vor fi pierdute în perioada imediat următoare în mai multe domeniide activitate", a menţionat Costin, după întîlnirea de vineri cureprezentanţii FMI.

Liderulsindical amai spuscă, în cadrul discuţiilor, a atras atenţia că de20 de ani aceste companii sunt surse devenituri pentru clientela departid. "În ceea ce priveşte reforma companiilor cu capital de stat, amsubliniat că de 20 de ani aceste companii sunt surse de venituri pentruclientela de partid, am subliniat că şi acum, şi în perioada care urmează, zecide mii de salariaţi din companiile cu capital de stat îşi vor pierde locurilede muncă. Trebuie văzută sursa pierderilor (companiilor de stat,n.r.). În cele mai multe cazuri sunt pierderi generate de furturi şi contracteîn defavoarea acestor companii", a mai spus Dumitru Costin. Acesta amenţionat că arecomandat o abordare mult mai complexă a monitorizăriicompaniilor cu capital de stat, nu numai pe indicatorii macro, menţionând cătrebuie să seintreîn detalii. "Aşa cum am mai spus, din cauzaunor contracte ticălos făcute, companiile cu capital de stat pierd sume uriaşeşi ajung în situaţii de-a dreptul incredibile, companii cu pierderi uriaşe careniciodată nu vor putea să fie acoperite.Chiar şi în ultima perioadă s-auexecutat tot felul de contracte de acest gen în sectorul energetic, în CompaniaNaţională Poşta Română, iar oalele sparte le vor plăti lucrătoriidinaceste companii, care vorfi trimişi pe drumuri", a adăugatCostin.

O misiune a Fondului Monetar Internaţional, condusă deJeffrey Franks, evaluează, pentru prima dată, în perioada 27 aprilie - 9 mai,noul acord de tip preventiv cu România. Evaluarea FMI va fi făcută împreună cuechipe ale Comisiei Europene şi Băncii Mondiale. Misiunea se va întâlni cuautorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice,sindicatelor, patronatelor, băncilor şi societăţii civile. Boardul FMI aaprobat în luna martie raportul privind ultima evaluare a acordului stand-by cuRomânia, precum şi solicitarea ţării noastre de a încheia un nou acord cuFondul, de tip preventiv.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...