2016-12-03 02:25

SOCIAL


Centru de instruire pentru copiii deştepţi

 |  14:31
Centru de instruire pentru copiii deştepţi

Copiii şi tinerii capabili de performanţe înalte vor putea beneficia de un centru de instruire diferenţiată, potrivit unui proiect al Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Pentru îndeplinirea atribuţiilor în domeniul său de activitate, Centrul Naţional de Instruire Diferenţiată va colabora cu instituţii de învăţământ preuniversitar şi superior, cu alte organizaţii şi asociaţii profesionale din ţară şi din străinătate. Centrul va propune MECTS strategii şi politici pentru selecţia, pregătirea, stimularea şi susţinerea copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, va coordona realizarea şi aplicarea de trasee curriculare diferenţiate şi de strategii didactice specifice educaţiei copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, va asigura desfăşurarea programelor de selecţie, pregătire, stimulare şi susţinere a tinerilor capabili de performanţe înalte, va acorda consultanţă pentru înfiinţarea centrelor de excelenţă la nivel judeţean, la solicitarea inspectoratelor şcolare.

Stimulare

De asemenea, centrul va elabora un portal informatic destinat copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte, precum şi popularizării programelor/ activităţilor realizate şi a rezultatelor obţinute şi va propune MECTS modalităţi de stimulare a profesorilor care au participat la programe de instruire diferenţiată a copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte. Veniturile proprii se pot realiza din programe naţionale şi internaţionale, proiecte, sponsorizări, programe de pregătire a resursei umane implicate în activităţile specifice educaţiei copiilor şi tinerilor capabili de performanţe înalte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-02-06

TAGURI: copii, centru, instruire, performanta, elevi, venit, stimulareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Șase copii de la un centru de plasament, la spital cu probleme digestive Șase copii de la un centru de plasament din Râmnicu-Vâlcea au ajuns la spital cu simptome... 27 Noi 2016 | (0)
Isărescu spune că România a creat locuri de muncă. În alte ţări România înregistrează creștere economică însă, prin stimularea cererii și a consumului, a... 15 Noi 2016 | (3)