2017-01-21 17:40

SOCIAL


Centru unic pentru situaţii de urgenţă

 |  16:50
Centru unic pentru situaţii de urgenţă

Capitala va avea un centru unic ce va coordona activitatea tuturor instituţiilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Centrul va fi dotat cu sisteme informatice şi de comunicaţii performante. Valoarea contractului încheiat de Primăria Municipiului (PMB) este de 30 milioane de euro.

Sistemul de Management al Situaţiilor de Urgenţă din Capitală va fi un sistem integrat logic, informatic şi de comunicaţii, ce va lega toate instituţiile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă. În cadrul acestui sistem va funcţiona un centru de comandă unic (numit Centrul de Management Integrat pentru Situaţii de Urgenţă – CMISU) care va integra toate dispeceratele instituţiilor, serviciilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă, de la poliţie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, jandarmerie şi ambulanţă până la brigada rutieră şi Inspectoratul de Aviaţie. La acest sistem de bază se vor alătura reprezentanţi ai PMB şi ai furnizorilor de utilităţi – extensii ale dispeceratelor Apa Nova, Distrigaz, E.on Muntenia. Această ultimă grupă va gestiona, în primul rând, apelurile sosite pe Linia Verde a Primăriei Generale şi va asigura un flux informaţional unitar către operatorii de rutină ai centrului. Acelaşi centru se va ocupa şi de alarmarea populaţiei, în caz de situaţii de urgenţă: posturile de radio şi TV care au încheiate protocoale de colaborare pentru situaţii de urgenţă vor primi mesaje de avertizare de la centru. O altă modalitate de avertizare poate fi realizată prin utilizarea panourilor publicitare existente în număr mare de-a lungul arterelor Capitalei.

Noul Centru Municipal Integrat pentru Situaţii de Urgenţă va funcţiona într-o clădire de 2.000 de metri pătraţi, cu două niveluri subterane, parter şi un etaj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17

TAGURI: centru, urgenta, Capitala, dispecerat, utilitati, avertizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image