2019-01-20 17:17


Centura Caransebeş rămâne închisă până la 1 octombrie

 |  14:48
Centura Caransebeş rămâne închisă până la 1 octombrie

Centura Caransebeş rămâne închisă până la 1 octombrie, anunţă CNADNR, după ce, în 17 mai a.c., asigura că lucrările de reparaţii vor fi încheiate la 31 iulie. Numai că şantierul este abandonat de mai mult timp, spre disperarea transportatorilor.

Pe 4 iunie Confederaţia Naţională Rutieră (CNR) ameninţa cu proteste împotriva “introducerii de către Consiliul Local Caransebeş a unei taxe ilegale de tranzit, pe o arteră de interes european, fără să existe o rută ocolitoare de acelaşi rang, cu aceleaşi condiţii de tranzit, care să nu provoace cheluieli nejustificate transportatorilor de marfă”. În 22 iulie, CNR reclama că şantierul este abandonat, iar transportatorii sunt siliţi să plătească în continuare taxa de acces în Caransebeş, considerată de transportatori ilegală. Astăzi, secretarul general al FORT, Mayer Siegfried, demonstrează cu imagini că şantierul este pustiu, iar camioanele dau în continuare “dijmă” Primăriei Caransebeş.

CNADNR informează într-un comunicat remis vineri redacţiei, fără nicio explicaţie, că „traficul rutier va fi menţinut închis şi perioada 31.07.2013 – 31.09.2013 pe traseul Variantei Ocolitoare a Municipiului Caransebeş km 0+320 – 9+158, în vederea executării lucrărilor de reparaţii la pod km 7+374”.

Rutele alternative recomandate pe direcţia Timişoara-Bucureşti pentru maşinile cu masa mai mare de 3,5 tone, sunt următoarele:

• DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş

• DN 68 Caransebeş – Haţeg

• DN 66 Haţeg – Simeria

Pe direcţia Bucureşti-Timişoara:

• DN 6 Timişoara – Lugoj – Caransebeş

• DN 58 Caransebeş – Reşiţa – Anina

• DN 57 B Anina-Bozovici – Iablaniţa (Intersecţie cu DN 6).

De asemenea, CNADNR recomandă ca, în punctele de frontieră, traficul de tranzit cu masa mai mare de 3,5 tone să fie dirijat şi pe alte rute.

Mayer Siegfried, secretarul general al Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), reclamă că reparatiile la Centura Caransebeş „continuă” în acelaşi ritm.

“Şantierul este pustiu. Între timp, transportatorii ocolesc sute de kilometri sau plătesc „dijmă” Primăriei Caransebeş pentru a utiliza vechiul drum european. Ce face Guvernul României? Nimic… Ministerul Transporturilor ne-a comunicat prin vocea d-lui ex. ministru Fenechiu (revocat din funcţie în 12 iulie, imediat după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare, n.r.) că nu este treaba MT, ci a d-lui Şova (Dan Şova, ministrul delegat al Departamentului pentru Proiecte de Infrastructură, n.r.)”, arată reprezentantul FORT.

“Ce fac transportatorii?… Le pregătesc celor iresponsabili o surpriză în zonă… un mic „protest” absolut întemeiat. Ce cer patronatele din transporturi? Tranzit liber prin Caransebeş până la finalizarea lucrărilor şi tragerea la răspundere a celor ce se fac vinovaţi de nefinalizarea în termen a acestora”, mai spune secretarul general al FORT.

Amintim că Guvernul intră în concediu de la 1 august până la 1 septembrie, astfel că ministrul Dan Şova, în subordinea căruia se află CNADNR, va fi de negăsit. Evident că, şi dacă nu s-ar afla în vacanţă, n-ar reprezenta vreo salvare pentru transportatori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-31

GALERIE MEDIA


TAGURI: centura, caransebes, inchisa, 1 octombrie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...