2018-12-13 08:26


Certificatele medicale pentru răniţii în incendiul din Colectiv, eliberate până cel târziu în 30 ianuarie

 |  07:16
Certificatele medicale pentru răniţii în incendiul din Colectiv, eliberate până cel târziu în 30 ianuarie

Certificatele medicale pentru persoanele rănite în incendiul din clubul Colectiv pot fi eliberate de medici în termen de cel mult 90 de zile de la data internarii, mai exact până cel târziu în 30 ianuarie, potrivit unui ordin comun al Ministerului Sănătăţii şi Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Potrivit ordinului, până pe 30 ianuarie 2016, certificatele trebuie depuse la angajatori, transmite Mediafax.

În cazurile obişnuite, medicul eliberează certificatele de concediu medical numai în ziua externării pacientului.

„În situaţia în care certificatul de concediu medical se eliberează în data de 1 a lunii cu durata de 30/31 de zile, medicul curant poate elibera certificatul de concediu medical pentru perioada 1 - 30/ 1 - 31 a lunii respective. În cazul menţinerii incapacităţii temporare de muncă pentru aceeaşi afecţiune, concediul medical se poate prelungi de către medicul curant din ambulatoriul de specialitate sau spital, în caz de internare, în etape succesive de maximum 30/31 de zile calendaristice până la 90 de zile calendaristice în decursul unui an”, prevede ordinul.

La externarea din spital, medicii pot acorda concediu medical de la una la şapte zile calendaristice. De asemenea, în unele cazuri speciale, cu aprobarea medicului-şef de secţie, se poate acorda concediu medical până la maximum 21 de zile calendaristice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-25

TAGURI: certificat, medical, ranit, incendiu, colectiv, elibereaza, 30, ianuarie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...