Cetatea de la Căpâlna, restaurată
2018-08-19 16:30


Cetatea de la Căpâlna, restaurată

 |  16:59
Cetatea de la Căpâlna, restaurată

Cetatea dacică de la Căpâlna, monument UNESCO, se află în atenţia autorităţilor judeţene, care au început demersurile pentru restaurarea şi punerea în valoare a acesteia. Ridicată cel mai probabil la mijlocul secolului I î.Hr., de către Regele Burebista, fortificaţia fiind unul din punctele esenţiale în lanţul de apărare a principalelor treceri peste munţi spre Sarmizegetusa, din cetatea de la Căpâlna se mai pot vedea în prezent doar o parte din zidurile de piatră şi trei şanţuri de apărare.

Cetatea a fost ocupată de romani în timpul primului război daco-roman (101-102 d.Hr.). În timpul celui de-al doilea război cu romanii, în anul 106, fortificaţia a fost incendiată. Nenumăratele descoperiri arheologice, cele mai multe dintre obiecte regăsindu-se în prezent în colecţia Muzeului “Ioan Raica” din Sebeş, atestă faptul că la Căpâlna au locuit daci. Sit UNESCO şi obiectiv turistic, la Căpâlna, situată pe raza comunei Săsciori, pe Valea Sebeşului, se ajunge pe jos, pe un traseu lung de aproape doi kilometri de la şoseaua naţională, de pe DN67C, prin pădure.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-04

TAGURI: cetate, restaurare, Capalna, UNESCO, aparare, daci, razboi, arheologie

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.

loading...