2017-01-16 12:42

SOCIAL


CFR Marfă reduce programul de lucru la patru zile. Salariile scad cu 20%

 |  18:35
CFR Marfă reduce programul de lucru la patru zile. Salariile scad cu 20%
Conducerea CFR Marfă a decis ca de luni să setreacă la programul de lucru de la cinci la patru zile, cu reducereacorespunzătoare a salariului angajaţilor, informează CNS "CartelAlfa", care anunţă că susţine protestul Federaţiei Mecanicilor deLocomotivă (FML), care s-a opus acestor măsuri..

ConfederaţiaNaţională Sindicală "Cartel Alfa" consideră că această măsură încalcăcontractul de muncă valabil în cadrul Companiei CFR Marfă, hotărârea fiindluată fără acordul Federaţiei Mecanicilor de Locomotivă, sindicatreprezentativ, şi fără respectarea prevederilor legale în vigoare. "Reducerea programului de lucru de la cinci la patru zile provoacălucrătorilor o pierdere salarială de 20 la sută care se adaugă uneireduceri a veniturilor salariale de 30 la sută, stabilite anul trecut şivalabilă şi pentru anul 2011 şi vine pe fondul reducerilor de personal. În prezent,în cadul Societăţii Naţionale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA areloc concedierea colectivă a 3.000 de angajaţi, dintre care 2.581 de lucrătoriurmând să intre în şomaj, diferenţa de 419 având vârsta de pensionare", searată în comunicatul remis redacţiei.

PotrivitCNS "Cartel Alfa", la care Federaţia Mecanicilor de Locomotivă (FML)este afiliată, această decizie luată unilateral de conducerea CFR Marfă este"dovada incompetenţei manageriale care înţelege că reforma înseamnă doarconcediere colectivă şi reducere salarială". Sindicaliştii precizează cărestructurarea trebuie să înceapă cu restructurarea politicilor de stat şi amanagementului societăţii, care a dovedit incapacitate repetată în a rezolvaproblemele companiei, prin meţinerea unor politici economice defavorabile, prinplata de taxe foarte mari pentru accesul pe infrastructura feroviară, achiziţiide energie electrică la suprapreţuri şi păstrarea la valori ridicate aaccizelor pentru motorină.

CNS"Cartel Alfa" cere ministerului să impună conducerii CFR Marfă sănegocieze de îndată cu reprezentanţii Federaţia Mecanicilor de Locomotivăpentru găsirea unor soluţii legale, care să respecte contractul colectiv demuncă, aflat în vigoare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image