2018-12-19 15:44


CGMB plăteşte subvenţia la căldură

 |  21:00
CGMB plăteşte subvenţia la căldură

Consiliul General al Municipiului Bucureşti va asigura banii pentru plata subvenţiei la încălzire, iar Guvernul va plăti ajutoarele diferenţiat prin primăriile de sector, aşa cum a făcut şi în anii precedenţi, a declarat viceprimarul Capitalei, Mircea Raicu (PDL).

Bucureştenii plătesc cel mai puţin pentru încălzire, potrivit viceprimarului. „Costurile aproximative lunare pentru încălzire vor fi de 120-150 de lei pentru o garsonieră, 180-200 de lei pentru două camere, 230-250 de lei pentru trei camere, 250-320 de lei pentru patru camere”, a declarat Raicu. Acesta a explicat că, pentru Capitală, preţul real al gigacaloriei este de 327 de lei, dar cetăţenii vor plăti numai 169 de lei, restul sumei fiind suportată de la bugetul municipalităţii. „Dacă municipalitatea plăteşte subvenţia, acest lucru nu i se datorează lui Sorin Oprescu, ci Consiliului General, care este condus de PDL Bucureşti. După Sorin Oprescu, bucureştenii ar fi plătit dublu şi asta nu este o minciună. Acum Oprescu îşi asumă meritele pentru preţul rezonabil al căldurii”, a mai spus Raicu.

Împrumut de 800 milioane de euro

Viceprimarul Capitalei îl acuză pe Oprescu că din împrumutul de 800 milioane de euro pentru care acesta cere aprobarea CGMB, 300 milioane de euro ar urma să fie folosite pentru finanţarea campaniei electorale de anul viitor, iar edilul „este disperat să obţină aceşti bani”. „Sorin Oprescu ne cere bani, dar nu doreşte să ne spună ce va face cu ei. Nu suntem împotriva acestui împrumut, dar primarul trebuie să justifice pentru ce va folosi banii. Sorin Oprescu a spus că 500 milioane de euro vor merge către rostogolirea eurobondurilor care ajung la maturitate în 2015, iar restul către investiţii noi, fără să explice care sunt acestea. PDL crede că diferenţa de 300 milioane de euro reprezintă bani pentru campania electorală a lui Oprescu”, a afirmat Mircea Raicu.

PDL Bucureşti va fi de acord cu împrumutul solicitat de Oprescu cu două condiţii: banii să fie folositi pentru plata datoriilor RADET către Elcen, iar restul să meargă către investiţii aflate deja în diferite faze de realizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-06
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


RADU STEFAN
31 Oct 2011

Doamne,maine,poimaine,pedelacii vor pretinde ca si rasaritul soarelui li se datoreaza!Iata in ce atmosfera trebuie sa lucreze Sorin Oprescu!Dar nu mai e mult:au trecut trei ani,mai e unul,si scapa Sorin Oprescu de pupincuristii Elenei Udrea din consiliu!
Random imageUltimele stiri


loading...