2018-07-18 06:00


Chestionarele privind bacalaureatul, transmise elevilor de liceu

 |  16:04
Chestionarele privind bacalaureatul, transmise elevilor de liceu

Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului (MECTS) a trimis elevilor din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, părinţilor acestora şi profesorilor un chestionar privind examenul de bacalaureat de anul viitor.

„Aşteptăm până vineri finalizarea acestui chestionar pentru a vedea săptămâna viitoare dacă se va produce o modificare a examenului de bacalaureat”, a declarat Pop, cu ocazia participării sale la Forumul Naţional al Copiilor şi Tinerilor, organizat de Salvaţi Copiii România. Ministrul a spus că, dacă elevii nu vor fi de acord cu bacalaureatul diferenţiat, examenul se va desfăşura în aceleaşi condiţii ca în prezent.

O primă întâlnire a oficialilor din minister cu elevii a avut loc acum aproape două săptămâni, în cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Lazăr”. La finalul întâlnirii, elevii au ajuns la concluzia că nu vor bacalaureat diferenţiat din 2013. Federaţiile sindicale din învăţământul preuniversitar au cerut USL, printr-o scrisoare deschisă, modificarea sistemului de organizare a examenului de bacalaureat, astfel încât acesta să includă, din 2013, şi probe scrise diferenţiate, în funcţie de profil şi filieră, pentru a nu se repeta rezultatele dezastruoase de anul trecut.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: bacalaureat, formular, elevi, probe, examen, profil, filiera

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.