2017-01-17 04:42

SOCIAL


Chirurgia, de la Caritas la Malaxa

 |  21:00
Chirurgia, de la Caritas la Malaxa

Spitalul „Nicolae Malaxa” a fost reamenajat prin transferarea secţiilor de chirurgie şi obstetrică-ginecologie de la Spitalul Caritas. Cele două secţii au fost amenajate şi dotate la nivelul anului 2011.

Anual în această unitate sunt spitalizaţi 6.000 de pacienţi, numărul total al cazurilor rezolvate în ambulatoriu sau cu spitalizare de o zi fiind de 12.000 de persoane. Spitalul „Nicolae Malaxa” dispune de un computer tomograf, singurul care poate face investigaţii pentru persoanele supraponderale cu greutate de până la 480 kg, dotat cu un soft upgradabil şi cu posibilitatea de a executa şase secţiuni.

Per total, spitalul are o capacitate de 266 de paturi, însă 38 sunt închise temporar, până la finalizarea lucrărilor de extindere a spitalului. Aici sunt secţii de chirurgie, neonatologie, diabet, boli de nutriţie, alergologie şi imunologie, oftalmologie şi terapie intensivă.

„La Spitalul Malaxa au fost aduşi pe lume, din septembrie până în prezent, 100 de copii, din care ultimul chiar astăzi (n.r., ieri) şi s-au făcut 100 de intervenţii chirurgicale”, a precizat managerul spitalului, Adrian Secureanu. El a adăugat că investiţiile făcute pentru consolidări şi amenajări sunt în valoare de  10 milioane de euro.

Viitor centru de excelenţă

Primarul general al Capitalei, prof. dr. Sorin Oprescu, a declarat, cu prilejul vizitei de inaugurare pe care a făcut-o în acest spital, că a dorit să existe în această unitate sanitară secţia de chirurgie şi neonatologie care să funcţioneze la standarde înalte de calitate. El a menţionat că Spitalul Malaxa este unul de referinţă din Capitală şi în viitor doreşte ca acesta să devină un centru de excelenţă, în care să se dezvolte şi un compartiment de cercetare. Recomandarea dată medicilor este să fie oneşti, devotaţi şi să comunice mai mult cu pacienţii, iar banii economisiţi prin susţinerea de către primărie a utilităţilor să fie utilizaţi pentru medicamente.

„Încercăm să susţinem în continuare spitalele. În total, investiţiile pe care le-am făcut în cele 21 de spitale pe care le-a preluat primăria sunt în valoare de 120 milioane de euro, tocmai pentru a asigura condiţii civilizate de îngrijire, la nivelul anului 2011. Vom susţine aceste unităţi în continuare”, a mai spus Oprescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-05

TAGURI: nicolae malaxa, chirurgie, spitalul caritasComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
10 Noi 2011

Iata ca transferul sectie i de la Caritas la Malaxa a fost o reusita!Si in g eneral spitalele bucurest ene preluate de Sorin Opr escu sub umbrela Primarie i Generale o duc mult ma i bine decat multe unitat i sanitare.Din pacate,in restul tarii,e jale,mai a le in orasele mici.

Adauga un comentariu

Random image