2018-11-16 20:45


Ciclonul PETER aduce iarna în toată regula în România. Cum va fi VREMEA în zilele următoare

 |  11:25
Ciclonul PETER aduce iarna în toată regula în România. Cum va fi VREMEA în zilele următoare

Frigul care va pune stapanire pe Romania in zilele urmatoare este adus de ciclonul Peter, care a ajuns în ţara noastră sâmbătă noapte. Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea şi sub zero grade în timpul nopţii. De altfel, în această dimineaţă, meteorologii au emis cod galben de ceaţă în mai multe judeţe din ţară.

ANM avertizează şoferii că este vizibilitate redusă în aproape toată zona Moldovei şi, izolat, în depresiunile din celelalte regiuni. Judeţele vizate de codul galben sunt Vrancea, Iaşi, Bacău, Vaslui, Botoşani, Galaţi, Neamţ şi Suceava. Potrivit specialiştilor, ceața va determina scăderea vizibilității, local sub 200 m şi izolat sub 50 m.

Conform specialiştilor în meteorologie, ciclonul Peter a ajuns în nord-vestul României în noaptea de sâmbătă şi acum începe să se extindă treptat, acoperind toată ţara. Temperaturile nu vor depăşi 2-4 grade, la început în nord şi în centru, apoi în restul ţării. Noaptea, valorile termice vor fi chiar şi negative.

„Vremea va fi, în general, închisă în toată ţara. Maximele vor fi cuprinse între 4 şi 13 grade. Cel mai frig va fi în Moldova, unde vom avea 4, 5 grade. În Bucureşti vom avea 6,7 grade, cerul va fi noros şi temporar o să fie ploaie. Ploi vor fi şi în restul ţării, ceva mai multe în partea din sud-vest şi sud, dar sunt ploi slabe. Numai în partea înaltă de munte avem şi lapoviţă şi ninsori. Pe crestele Carpaţilor Meridionali, de exemplu, sau în nordul Orientalilor - la înălţimi mari, peste 1.800 de metri", a declarat meteorologul de serviciu Dinu Mărăşoiu, din cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), potrivit Mediafax.

Un alt ciclon intră, tot în acest weekend, în ţara noastră dinspre Marea Adriatică. Numa va aduce, însă, o masă de aer cald ce va provoca ploi abundente în sud şi sud vest, iar săptămâna viitoare, lapoviţă şi ninsoare în zonele de deal şi la munte. Meteorologii spun că nu este exclus ca ninsorile să apară şi în restul ţării.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-11-19

TAGURI: ciclon peter, vreme, iarna, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...