2019-03-22 14:43


Cine trebuie să dea AMENZILE de CIRCULAŢIE?

 |  09:32
Cine trebuie să dea AMENZILE de CIRCULAŢIE?

Cine trebuie să întocmească amenda pentru depăşirea vitezei? Poliţistul care face înregistrarea video cu aparatul radar sau colegii săi care află prin staţie ce maşină trebuie să oprească. Judecătorii Curţii Supreme vor decide luni această problemă, după ce un avocat din Caraş Severin a contestat acest lucru, spunând că nu poate fi sancţionat de un poliţist care nu a văzut cu ochii lui înregistrarea ce dovedeşte că a depăşit viteza legală.

„În materie de radar sunt două condiţii esenţiale: acel radar să fie omologat de către instituţiile abilitate, iar agentul constatator să aibă pregătirea necesară şi să facă dovada în acest sens”, spune Horaţiu Costea, avocatul care a iniţiat sesizarea. Argumentul şoferului care cere ca Înalta Curte să tranşeze, definitiv, procesul, este că legislaţia rutieră impune ca sancţiunea să fie dată de agentul care constată, în mod direct, abaterea, scrie Digi24. „Procesele verbale de constatare a contravenţiilor rutiere nu pot fi întocmite exclusiv în baza unor informaţii furnizate de o altă persoană, ci în baza unor constatări personale, indiferent de mijloacele folosite (propriile simţuri sau înregistrarea aparatului radar) ale celui ce îl întocmeşte”, a explicat judecătorul de tribunal care a primit cererea şoferului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-30

TAGURI: amenzi de circulatie, politie, radar
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TARA LUI PAPURA VODA SAU A LUI
30 Ian 2017

La Iaşi într-o speţă similara judecatoarea Tribunalului Iaşi a luat poziţia mutului: a dat dreptate poliţiei. Am invocat un proces de la o altă instanţă din Călăraşi care nu a dat dreptate poliţiei, ci omului.Degeaba.În Românica LEGEA e făcută de alde Dracnea, Motocicleanu şi alţi ,,specialişti".Respect pentru demersul avocatului.Un băiat deştept care încearcă să rezolve o problemă, nu să dea drumul la hoţi din puşcărie ca alţii...
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...