2018-06-24 17:36


Cine va fi obligat să plece din clădirile cu risc seismic

 |  17:13
Cine va fi obligat să plece din clădirile cu risc seismic

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care scoate magazinele, băncile și alte unități comerciale din spațiile în care lucrează, în cazul în care acestea sunt la parterul clădirilor cu risc seismic gradul I sau II.

Legea interzice activitățile permanente și/sau temporare în spațiile publice cu altă destinație decât cea de locuință din imobilele cu risc seismic, care implică aglomerări de persoane, până la finalizarea lucrărilor de consolidare a imobilelor. Argumentul invocat este "creșterea nivelului de siguranță la acțiuni seismice a construcției în care se află acele spații", scrie Profit.ro.

Astfel, conform listei prezentate de Profit.ro, în imobilele din București cu cel mai ridicat risc de prăbușire la cutremur (gradul I), care prezintă pericol public, funcționează, în prezent, 54 de restaurante, baruri și cluburi, 4 teatre și cinematografe, 7 unități bancare, 5 farmacii, 63 magazine, 4 galerii de artă, 13 clinici medicale și saloane cosmetice, dar și alte instituții, inclusiv o universitate sau un centru de informare turistică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-17

TAGURI: magazine, banci, cladiri, risc seismic

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.