2017-01-22 20:28


Circa 1.500 de bucureşteni au fost muşcaţi de maidanezi în ianuarie şi februarie

 |  16:01
Circa 1.500 de bucureşteni au fost muşcaţi de maidanezi în ianuarie şi februarie
Nu mai puţin de 1.468 de bucureşteni, dintre care 274 decopii, au ajuns la spital după ce au fost muşcaţi de câini vagabonzi în primeledouă luni ale anului, conform datelor Institutului Naţional de Boli Infecţioase"Matei Balş".

Numărul agresiunilor comise de câinii comunitari s-aînmulţit de peste cinci ori din ianuarie, cele mai multe, respectiv circa 80%. Direcţia de SănătatePublică Bucureşti semnalează faptul că numărul impresionant al câinilornesupravegheaţi din Capitalăduce la creşterea proporţională a riscurilorde îmbolnăvire a populaţiei prin transmiterea diverşilor agenţi patogeni. Astfel, un câine bolnav poate transmite omului 42 de boli, din care maimult de jumătate sunt de natură parazitară. Rezervoare de viruşuri, bacterii şi paraziţi,câinii pot transmite omului diverse boli, cele mai grave fiind turbarea(transmisă prin salivă odată cu muşcătura) şi leptospiroza (transmisă prinintermediul urinei). "Câte persoane mai trebuie să fie mutilate şi chiaromorâte până când autorităţiile să ia măsuri concrete şi rapide? ONG-urile dindomeniu pledează cuînverşunare cauza câinilor comunitari în detrimentuloamenilor, fiind însă primii care le dau drumul înapoi în stradă după o adopţiede formă, doar pe hârtie. În schimb, când cineva moare din cauza atacurilorcâinilor, ONG-urile dispar din spaţiul public, din dorinţa de a nu-şi asumaeşecul politicilor proprii. Este nevoie să se adopte măsurile care protejeazaîn primul rând oamenii",spune prefectul Capitalei, MihaiAtănăsoaei. Potrivit reprezentanţilor prefecturii, în 2010, numărul celormuşcaţi de maidanezi în Capitală a fost de 13.220.

PrefectulCapitalei, Mihai Atănăsoaei, a anunţat anul trecut, în aprilie, că a înaintatcătre Parlament o iniţiativă legislativă ce prevede eutanasierea patrupedelorfără stăpân, iniţiativă criticată ulterior de asociaţiile pentru protecţiaanimalelor.

Numărulcâinilor fără stăpân din Bucureşti este estimat la peste 40.000.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-11-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
26 Mar 2011

E simplu pentru prefect sa spuna,ca nu-l doare gura!Dar de ce nu spune ca Oprescu este sistematic sabotat de catre PDL,in rezolvarea acestei probleme!Mai bine l-ar sprijini pe Oprescu cu amenajarea adapostului de la Fundulea!

Adauga un comentariu

Random image