2018-09-26 12:01


Clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică la „Grigore Alexandrescu”

 |  12:49
Clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică la „Grigore Alexandrescu”

Cea mai mare clinică de chirurgie cardiovasculară pediatrică – amenajată în incinta Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” – va fi funcțională începând de anul viitor, aici urmând să primească tratament de specialitate toți copiii aflați în nevoie.

Noua clinică – pentru construirea căreia comunitatea Sectorului 1 a asigurat un buget de 15,2 milioane de euro – va asigura diagnosticarea şi tratamentul bolilor cardiovasculare la copii începând cu vârsta de nou născut. În București, doar unul din trei copii cu boli cardio-vasculare pot beneficia anual de intervențiile și tratamentul adecvat într-o clinică de specialitate, potrivit unei statistici a Ministerului Sănătății

110 paturi

Capacitatea clinicii a fost stabilită la un număr de 110 paturi (saloane și secţiile de A.T.I.), dispuse pe patru niveluri. Parterul va funcţiona ca unitate de primiri urgenţe, diagnostic, internări-cameră de gardă și laboratoare de analize medicale, etajele 1 şi 2 vor avea funcţiuni de spitalizare pe categorii de vârstă – sugari, preşcolari, şcolari; etajul 3 va fi destinat blocului operator septic şi secţiei A.T.I. adiacente, iar  etajul 4 va fi ocupat de un bloc operator aseptic + secţia A.T.I.

La subsolul clădirii – dispus pe două niveluri – vor fi amenajate locuri de parcare (atât pentru vizitatori cât și pentru personalul medical), precum și spațiile tehnice necesare bunei funcționări a clinicii.

Modernizare şi extindere

Investițiile pentru modernizarea și extinderea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” continuă, anul acesta, cu lucrări de investiţii pentru consolidarea şi refuncţionalizarea corpurilor de clădire “G”. Lucrările se execută în baza programului „Proiectul de diminuare a riscurilor în cazul producerii calamităţilor naturale şi pregătirea pentru situaţii de urgenţă – componenta B – Reducerea riscului seismic”.

Programul este finanţat de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare și este derulat prin intermediul M.D.L.P.L. – Unitatea de Management a Proiectului (U.M.P.)

Normative europene

Conform normelor şi normativelor U.E. în domeniul sanitar (legiferate prin Ordinul Ministerului Sănătăţii nr. 914 din 2006) unitățile sanitare trebuie să îndeplinească o serie de condiţii pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare.

Pe baza acestui act normativ, Primăria Sectorului 1 a comandat proiectantului general al investiţiei adaptarea documentaţiei tehnice de execuţie conform cerinţelor exprimate de lege și modificarea prin refuncţionalizare a structurii clădirii pentru a permite derularea în bune condiţii a activităţilor medicale ce se vor desfăşura în secţiile din incinta corpului de clădire G3.

Astfel, pentru reconstrucția noului corp G al Spitalului ”Grigore Alexandrescu” vor fi utilizate materiale la standarde UE pentru finisarea spaţiilor în care se desfăşoară activităţile medicale și vor fi modificate fluxurile medicale în interiorul clădirii. De asemenea, spaţiile necesare pentru activitatea de primire urgenţe vor fi lărgite, iar clădirea va fi dotată cu instalaţii de fluide medicale şi un nou sistem centralizat de climatizare-ventilaţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-25

TAGURI: spital, clinica, chirurgie, copii, cardiovascular, Grigore- Alexandrescu, modernizare, consolidare, extindere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...