2018-12-10 02:10


Clubul EXPIRAT din Capitală se ÎNCHIDE. Patron: Am pus viaţa a mii de oameni în pericol...

 |  09:22
Clubul EXPIRAT din Capitală se ÎNCHIDE. Patron: Am pus viaţa a mii de oameni în pericol...

Andrei Sosa a anuntat, luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că va închide Clubul Expirat. Decizia acestuia vine în urma incendiului din Colectiv, unde 30 de persoane au murit, iar alte 137 sunt internate în spitalele din Bucureşti, 57 fiind în stare critică, gravă sau intubaţi. Sosa şi-a cerut scuze că din anul 2003 a pus viaţa a „mii de oameni în pericol”.

„Îmi cer scuze și imi asum. Din 2003 am pus viața a mii de oameni in pericol. Weekend de weekend. Și cate-odata și in timpul săptamânii. Poate, sa-mi cumpăr un G-Klasse, poate că mai mult de atât nu m-a dus capul să fac... Am terminat o facultate tehnică, aș fi putut fi un bun inginer pentru patrie... M-am eșuat in "meseria" asta de cârciumar. Mi-am asumat cunoașterea in amănunt a tuturor legilor. Chiar daca eu ar fi trebuit, dupa calificarea mea să văd câți amperi sunt in tabloul de siguranțe și dacă poate să ia foc vreun cablu. Nici măcar asta n-am facut suficient de bine. Am avut destule "avarii: electrice in aștia 14 ani. Și mult imporvizatii... Cred că alături de Fire si Club A suntem cei mai vechi care încă mai funcționăm in București. Sunt prieten cu unul din patronii de la Colectiv. Știu ca o sa facă mulți ani de pușcarie. Ar fi trebuit să mă ia și pe mine.

Chiar dacă, pâna la experiența actuală, cred că am făcut aproape tot ce mă ducea capul.

În alt context am facut un bilanț al taxelor pe care le-am plătit la statul Român doar în ultimii 5 ani - 2.700.000 lei (...)”, a precizat patronul clubului Expirat.

„Am funcționat pe "propria răspunedere" de 14 ani... Ne-a "tras cineva de urechi" in anii aștia? Știu și văd că funcționarii statului stau pe salarii de 2 lei și ar trebui șă-și asume multe. Știți care e paradoxul - clădirea în care e Expiratul și Energiea este construită in 1913 ca o investiție privată de un doctor - Leonte Anastasievici. Este numele străzii pe care am parcat mașina la al 4-leal spital căutându-l pe Rugină - Spitalulul Municipal. Vă dați seama "câti bani făcea" un medic acum 100 de ani? Știti cum se obține autorizația de funcționare de la primărie? Depui in ianuarie un teanc de acte, pe care oricum le ai - CUI, contract de închiriere, contract de gunoi, de dezinsectie, o taxă etc. Și prin aprilie se elibereză autorizația. Credeți-mă că un om cu 12 clase în maxim 20 minute poate să analizeze și sa dea o autorizație pe baza actelor cerute. Treabă de 20 minute in 4 luni... Nimeni nu iși asuma responsabilități. Și mă repet și mă pun în capul listei. Vrem demisii și așa ar trebui să facă niște oameni normali la cap. Încă nu conștientizâm conceptul de demisia de onoare. Nu implică asumarea vinovăției, ci asumarea unui sistem in care ești și care nu funcționează cum trebuie, nu neapărat din vina ta. Dar în care, la un anumit dat nu a funcționat”, a susţinut Andrei Sosa.

Acesta a anunţat că îşi dă demisia, clubul Expirat din Bucureşti închizându-se.

„Eu îmi dau demisia. Expirat-ul din București se închide. De astazi nu mai pot să-mi asum vieți. Sau poate pot. Om vedea”, a afirmat Andrei Sosa. 

Sursă foto: Facebook


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-02

TAGURI: club, expirat, capitala, inchide, patron, pune, viata, mii, oameni, pericol
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...