2019-01-23 07:26


CNAS: 51 de medicamente pot fi incluse pe lista de compensate

 |  08:26
CNAS: 51 de medicamente pot fi incluse pe lista de compensate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, luni, că sunt 51 de decizii pentru includerea condiţionată pe lista de medicamente compensate şi gratuite a unor molecule. Printre acestea se numără tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C.

"Agenţia Naţională a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale a emis deciziile pentru 51 de molecule care pot beneficia de includere condiţionată în lista de medicamente compensate şi gratuite, dintre care şi molecule pentru tratamentul fără interferon al hepatitelor virale, cronice şi ciroze hepatice tip C. Criteriile de includere a pacienţilor în tratament cu interferon free sunt postate pe site-ul CNAS, în trasparenţa decizională. Conform acestor criterii, într-o primă etapă, vor beneficia de tratament pacienţii aflaţi într-un stadiu avansat de fibroză, precum şi pacienţi aflaţi în stadiul F4 şi care nu au răspuns la tratamentele anterioare", a precizat CNAS într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, comisia de negociere a contractelor cost - volum şi cost - volum - rezultat, constituită din reprezentanţi ai Ministerului Sănătaţii, Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi Dispozitivelor Medicale (ANMDM) şi CNAS se întruneşte lunar pentru a analiza cererile deţinătorilor de autorizatii de punere pe piaţă.

CNAS a menţionat că încheierea contractelor cost - volum şi cost - volum - rezultat au ca scop includerea în tratament a unui număr cât mai mare de pacienţi.

"Acest tip de contracte sunt absolut necesare pentru a ne asigura că includem în tratament un număr cât mai mare de pacienţi. Urmărim ca raspunsul la tratament să fie cât mai eficient, iar contractul cost - volum - rezultat va face posibilă decontarea din fond doar a acelor tratamente care dau rezultate", a precizat preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-12

TAGURI: cnas, 51, medicament, poate, include, lista, compesat, interferon, hepatita, virala, cronica, ciroza
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Braconier ucis de un porc MISTREŢ Acum 15 ore | (3)
Eveniment

loading...