2019-01-17 13:44


CNAS: La nivel naţional s-au acordat 136.556 servicii medicale fără card de sănătate

 |  12:18
CNAS: La nivel naţional s-au acordat 136.556 servicii medicale fără card de sănătate

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) a anunţat, marţi, într-un comunicat de presă, că la nivel național, pe parcursul zilei de luni au fost acordate 224.470 servicii medicale și farmaceutice, dintre care 136.556 de servicii fără card de sănătate.

CNAS a mai precizat că dintre aceste servicii, la nivel național, au fost eliberate 70.892 de rețete fără card de sănătate, iar 24.693 de rețete au fost validate cu cardul.

În București, au fost acordate, luni, mai mult de jumătate din serviciile medicale și farmaceutice în sistemul cardului de sănătate. Astfel, 9.130 servicii au fost validate cu cardul, dintre care 4.084 acordate de medicii de familie. Totodată, 9.062 servicii au fost acordate fără card de sănătate, dintre care 5.356 acordate de medicii de familie.

Potrivit CNAS, suma serviciilor acordate fără card de sănătate conține și serviciile de care au beneficiat copiii, care se acordă necondiționat și fără card de sănătate.

"Din analiza CNAS, rezultă că numărul serviciilor medicale și farmaceutice validate cu cardul de sănătate a crescut în a doua parte a zilei. O posibilă explicație ar fi aceea că unii furnizori au utilizat ieri pentru prima oară sistemul cardului și în prima parte a zilei au întâmpinat greutăți la accesarea lui", a completat CNAS.

Sursa citată a mai menţionat că actele normative în vigoare permit acordarea serviciilor medicale asiguraților care încă nu au primit cardul de sănătate.

"Și astăzi continuă să sosească sesizări de la asigurați despre faptul că unii furnizori, în mod nejustificat, refuză să le acorde servicii medicale fără cardul de sănătate. Echipele de control din cadrul CNAS și ale caselor de asigurări de sănătate se află în teren pentru a rezolva fiecare caz în parte. Solicităm în continuare pacienților să ne sesizeze eventualele disfuncționalități pentru a le rezolva și a ne asigura că au acces neîngrădit la serviciile medicale", a precizat Vasile Ciurchea, președintele CNAS. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-05

TAGURI: cnas, nivel, national, acorda, 136556, servicii, medicale, fara, card, sanatate, farmaceutice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...