2019-01-18 18:59


CNAS: Utilizarea cardului național de sănătate este obligatorie

 |  16:30
CNAS: Utilizarea cardului național de sănătate este obligatorie

Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) atrage atenția că utilizarea cardului național de sănătate nu a fost amânată. Precizarea vine în contextul unor informații potrivit cărora s-ar amâna implementarea acestui instrument.

Începând cu data de 1 mai, cardul de sănătate a devenit unicul instrument de validare și decontare a serviciilor medicale în sistemul asigurărilor sociale de sănătate pentru asigurații care au intrat în posesia lui. “Faptul că astăzi aproximativ 70% din serviciile medicale sunt validate cu cardul demonstrează că sistemul este funcțional”, susțin reprezentanții CNAS.

Pentru o perioadă limitată de timp, asigurații care nu au intrat încă în posesia cardului de sănătate sau din diverse motive nu îl pot prezenta, vor primi servicii medicale în baza verificării calității de asigurat în aplicația pe care furnizorii de servicii medicale o au la dispoziție pe site ul CNAS. Această reglementare are scopul de a asigura accesul la servicii medicale tuturor persoanelor asigurate. Estimativ, această perioadă se va încheia în jurul datei de 1 august.

Ordinul Ministrului Sănătății și al președintelui CNAS nr.557/246/2015 și Ordinul președintelui CNAS nr.248/2015 reglementează condițiile acordării asistenței medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate. CNAS a solicitat furnizorilor de servicii medicale să respecte legislația în vigoare și să acorde serviciile cu card de sănătate celor care l-au primit, dar și fără card de sănătate celor care încă nu au intrat în posesia lui.

CNAS monitorizează toate serviciile acordate în afara sistemului cardului de sănătate și va identifica motivele pentru care cardul nu a fost utilizat. În situația în care asiguratul nu a intrat în posesia cardului din motive independente de voința lui, se vor face demersurile necesare pentru a înlesni punerea în posesie în cel mai scurt timp.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-29

TAGURI: cnas, utilizare, cardul, national, de, sanatate, asigurati, servicii, medicale
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...