2017-01-18 01:37

SOCIAL


CNAS transferă bani pentru spitale

 |  15:00
CNAS transferă bani pentru spitale

Dr. Lucian Duţă, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a declarat, că va transfera bani din decembrie pentru luna noiembrie în vederea finanţării spitalelor.

„Vom transfera aproximativ 150-160 milioane lei din decembrie pentru luna noiembrie pentru rezolvarea problemelor de finanţare a spitalelor. În felul acesta finanţarea pe luna noiembrie va fi rezolvată”, a spus preşedintele CNAS.

El a menţionat că anticipează anumite probleme de finanţare pentru luna decembrie, dar va încerca să le rezolve săptămâna viitoare cu Ministerul Finanţelor.

După ce Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. dr. C.C.Iliescu” a anunţat ieri că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, astăzi CNAS vine cu transferarea banilor pentru luna noiembrie, pentru finanţarea spitalelor.

“Această situaţie se datorează faptului că în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu sunt prevăzute niciun fel de sume în bugetul lunilor noiembrie şi decembrie, destinate achiziţionării de medicamente, materiale sanitare şi consumabile uzuale, reactivi, utilităţi. Spre exemplu, pentru luna noiembrie sunt prevăzute doar fonduri care acoperă cheltuielile cu salariile, iar pentru luna decembrie, bugetul total aprobat al instituţiei este de 87 de lei”, e arată în comunicatul semnat de managerul instituţiei, conf. dr. Şerban Bubenek.

Acesta mai spune că deşi de la semnarea cu mare întârziere a contractului cu CASMB şi CNAS, la 30 iunie 2011, s-a semnalat în repetate rânduri necesitatea suplimentării fondurilor pentru spitale, rezultatul a fost doar „schimbarea regulilor în timpul jocului, adică modificarea de două ori în cinci luni a practicilor de codificare şi nicidecum ameliorarea finanţării pe baze reale obiective”.

Conf. dr. Şerban Bubenek a precizat că anual în institut se tratează 14.000 de bolnavi internaţi şi 35.000-36.000 în ambulator şi prin spitalizare de o zi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image