2019-02-22 06:45


COD GALBEN de căldură. Vor fi 38 de grade Celsius. Când își revine VREMEA

 |  12:28
COD GALBEN de căldură. Vor fi 38 de grade Celsius. Când își revine VREMEA

În cursul zilelor de luni și marți, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare în vestul și local în sudul și centrul țării, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor, anunță Administrația Națională de Meteorologie (ANM), într-o atenționare de cod galben.

Luni temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, mai ridicate - spre 37...38 de grade - în Banat, sudul Crișanei și vestul Olteniei.

Marți valorile termice diurne vor fi cuprinse între 34 și 37 de grade, izolat mai ridicate, în jurul a 38 de grade în Banat și vestul Olteniei.

În intervalul menționat, temperaturile minime nocturne se vor situa, local, peste 20 de grade.

Vestul țării va avea, la amiază, temperaturi de 37-38 de grade Celsius la umbră, ceea ce înseamnă că în orașe temperatura va fi mult mai ridicată, de fapt, a transmis meteorologul ANM Viorica Dima. Iar mâine vor intra sub incidența acestui cod galben și județe din sudul țării, inclusiv Capitala, care de 2 zile, deși nu a atins valori de 35 de grade, ci doar de 33, a atins deja un disconfort termic deosebit de accentuat, de 80 de unități. Marți după-amiază așteptăm în Capitală valori de 36 de grade Celsius.

În vestul, centrul și nordul țării temperaturile mai scad cu 5-7 grade de miercuri, în schimb căldura persistă în sud și sud-est. Abia joi vremea își revine la normal în toată țara. Vor fi vijelii în sudul și estul teritoriului, cu căderi de grindă și descărcări electrice. Instablitatea atmosferică va persista și în weekend.

În jumătatea de nord-vest a țării, luni și marți, vor fi intervale cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, citeaza TVR.

În cursul zilei de miercuri disconfortul termic se va menține ridicat în regiunile sudice și sud-estice, în timp ce în restul teritoriului se vor semnala frecvent manifestări specifice instabilității atmosferice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-10

TAGURI: cod galben, caldura, temperatura, zone, romania
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...