2019-01-16 19:22


Cod GALBEN de inundaţii. Hidrologii au trimis noi ATENȚIONĂRI

 |  18:08
Cod GALBEN de inundaţii. Hidrologii au trimis noi ATENȚIONĂRI

Hidrologii au emis, marți, noi atenționări Cod galben de inundații, valabile pe râurile Bega, Someș și Crasna, pe durata următoarelor ore.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), citat de Agerpres, până la ora 20:00, se vor produce creșteri ale debitelor, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe râurile mici din bazinele hidrografice: Bega — bazin superior și mijlociu (județul Timiș). Fenomenele se pot produce cu intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul superior al râului Bega, precizează hidrologii.

De asemenea, până la miezul nopții, ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție pe afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval S.H. Dej, Someșul Mic — bazin superior, Crasna — bazin superior și afluenți bazin mijlociu (județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj și Cluj).

În același timp, fenomene hidrologice similare se pot produce cu intensitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Almaș și Agrij.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-25

TAGURI: cod galben, inundatii, hidrologi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...