2019-03-24 23:41


Cod portocaliu de furtuni. Capitala și 12 județe, vizate de cod galben de caniculă

 |  12:54
Cod portocaliu de furtuni. Capitala și 12 județe, vizate de cod galben de caniculă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod Portocaliu de instabilitate atmosferică pentru 10 județe, valabilă începând de sâmbătă, ora 11:00, până duminică, ora 6:00. De asemenea, este în vigoare şi o atenţionare cod galben care vizează 11 județe.

Meteorologii au mai emis o avertizare Cod Galben de caniculă și disconfort termic pentru 12 județe și municipiul București, valabilă pe parcursul zilei de sâmbătă.

Potrivit ANM, începând de sâmbătă, ora 11:00, până duminică, ora 8:00, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali, precum și în Maramureș, Transilvania, Crișana, Banat și Oltenia. Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări de vânt cu aspect de vijelie și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Meteorologii au emis şi un Cod Galben de instabilitate atmosferică valabil pentru județele Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Brașov, Argeș, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș Severin, Timiș și Arad.

În intervalul sâmbătă, ora 15:00 - duminică, la ora 6:00, județele Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea și zona de munte a județului Arad se vor afla sub Cod Portocaliu. În aceste zone, ploile vor avea caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși local 60 — 70 l/mp.

În cursul zilei de sâmbătă, va fi caniculă, local, în sudul și estul Munteniei, în partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge 35 și izolat 36-37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, astfel încât disconfortul termic se va menține accentuat.

Sub Codul Galben de caniculă se află judeţele: București, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Tulcea, Prahova, Ilfov, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și Teleorman.

Potrivit meteorologilor, duminică în estul și sudul Moldovei la amiază se vor atinge temperaturi de 35-36 de grade, vremea va deveni caniculară, indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități, iar disconfortul termic se va accentua.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-16

TAGURI: cod, portocaliu, furtuna, capitala, 12, judet, cod, galben, canicula
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...