2019-01-23 18:04


COD PORTOCALIU de furtuni în cinci judeţe

 |  20:06
COD PORTOCALIU de furtuni în cinci judeţe

Judeţele Prahova, Buzău, Tulcea şi Constanţa sunt, duminică, sub avertizare cod galben de inundaţii locale, viituri şi scurgeri de pe versanţi, în timp ce judeţele Arad, Caraş-Severin, Neamţ, Suceava şi Harghita sunt sub cod portocaliu de furtuni.

Hidrologii au emis, duminică, mai multe avertizări cod galben de inundaţii locale. Sunt vizate ”scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”.

Avertizările, valabile până la ora 22.00, se referă la bazine hidrografice din judeţele Prahova, Buzău, Tulcea şi Constanţa. Fenomenele periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în bazinele râurilor Teleajen (Prahova), Slănic (Buzău), Casimcea şi Băltăgeşti (judeţele Tulcea şi Constanţa).

La rândul lor, meteorologii au emis avertizări cod portocaliu pentru judeţele Arad, Caraş-Severin, Neamţ, Suceava şi Harghita unde se vor înregistra averse de ploaie care vor depăşi 35-40 litri pe metru pătrat, fecvente descărcări electrice, grindină de diferite dimensiuni. Vor mai fi intensificări ale vântului de scurtă durată, cu aspect de vejelie.

Zeci de localităţi din majoritatea  zonelor ţării sunt sub cod galben de furtuni, cu precipitaţii de pot depăşi 25 de litri pe metru pătrat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-23
Citeste si:
Trafic rutier DEVIAT de la Săcele pe DN1 din cauza aluviunilor scurse de pe versanţi pe şosea
Avertizare ANM. COD GALBEN de ploi, vânt puternic şi grindină în 13 JUDEŢE

TAGURI: cod portocaliu, furtuni, judete
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...