2018-12-15 13:30


Cod portocaliu de inundații

 |  14:15
Cod portocaliu de inundații

Administrația Națională "Apele Române" a emis o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundații pentru nordul țării, valabilă până diseară la ora 21.00.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa (la intrarea în țară și afluenții mici de pe sectorul românesc), Tur (bazin superior), Firiza, Mara, Cavnic, Ruscova, Vaser, Nistru (afluent Someș), afluenții mici ai râurilor Vișeu — aferenți sectorului aval Vișeul de Sus, Iza — aferenți sectorului aval Strâmtura — județele Maramureș și Satu-Mare", se menționează în avertizare.

Potrivit Administrației, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara și Ruscova (bazin superior), scrie Agerpres.

"În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră", se mai arată în avertizare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: cod, portocaliu, inundatii, nord
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...