2018-12-10 08:56


Codul portocaliu de inundații se prelungește și se extinde

 |  20:36
Codul portocaliu de inundații   se prelungește și se extinde

Administrația Națională Apele Române a emis, in aceasta seara, o atenționare cod portocaliu de inundații pentru duminică, între orele 02,00 și 16,00, pe râurile din județele Maramureș și Satu Mare.

Sunt așteptate scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Atenționarea este valabilă pentru râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Firiza (bazin superior) și Cavnic. "Menționăm că fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara și Ruscova (bazin superior), respectiv pe râul Tisa (la intrarea în țară)", se arată în avertizare.

De asemenea, a fost emisă și o avertizare cod galben de inundații pentru intervalul 21 noiembrie, ora 21,00, — 22 noiembrie, ora 24,00, pe râurile din Nord — Vestul țării.

Avertizarea este valabilă pentru râurile din bazinele hidrografice Tisa, Vișeu, Iza, Tur, Lăpuș (județele Maramureș și Satu Mare), Someșul Mare (județul Bistrița Năsăud), afluenții mici ai Someșului aferenți sectorului aval confluență Someșul Mic (județele Cluj, Sălaj, Maramureș și Satu Mare), Crasna, Barcău (județele Sălaj, Satu Mare și Bihor), bazinele superioare și afluenții râurilor Crișul Repede, Crișul Negru, Crișul Alb (județele Cluj, Bihor, Hunedoara și Arad), Someșul Mic, Arieș (județele Cluj și Alba).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-21

TAGURI: cod portocaliu, inundatii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...