2018-10-24 08:00


Colectiv: Ministrul Sănătății se disculpă: nu a fost vorba de infecții

 |  17:27
Colectiv: Ministrul Sănătății se disculpă: nu a fost vorba de infecții

În scandalul infecțiilor din spitale, Ministerul Sănătății vine cu precizări: pacienții au fost colonizați, așa cum suntem toți, și nu contaminați.

Managerul Institutului "Matei Balş" din Capitală, Adrian Streinu-Cercel, a declarat, marti, ca cei 8 raniti in incendiul din clubul Colectiv care au fost transferati la Spitalul Militar din Bruxelles "nu sunt infectati, ci colonizati cu un anumit tip de bacterii, este o diferenta majora": "Persoanele respective nu sunt infectate, ci clonizate potential cu anumiti germeni", a afirmat Streinu Cercel, adaugand ca "nu exista spital, in tara sau in strainatate, in care sa nu existe riscul infectiilor nozocomiale". El a adaugat ca "la pacientii cu arsuri majore, rata de infectie a celor care decedeaza este de peste 70%, arata statisticile internationale". Adrian Streinu Cercel a mai afirmat ca nu exista un risc mai mare in cazul pacientilor tratati in tara, acuzand faptul ca "aici media face un deserviciu", scrie Hotnews.ro.

"Inca o data va rog, daca nu puteti sa ajutati, macar sa fim lasati sa ne facem treaba", le-a spus jurnalistilor Dorel Săndesc, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, intr-o conferinta de presa

Cei doi oficiali au mai anuntat ca starea ranitilor din clubul Colectiv este "in general buna", iar "mortalitatea este mai mare la pacientii transferati in strainatate pentru ca starea lor era mai grava".

Cotidianul Romania Libera a publicat, marti, un raspuns oficial de la Military Hospital Queen Astrid Bruxelles la care au ajuns 8 pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv, care arata ca toti au fost infectati in Romania cu bacterii intraspitalicesti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-08

TAGURI: colectiv, arsi, ministerul sanatatii, infectii, contaminare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...