2018-12-13 03:47


Comandament de iarnă la Primăria Bucureşti. Cum se desfăşoară traficul rutier

 |  10:23
Comandament de iarnă la Primăria Bucureşti. Cum se desfăşoară traficul rutier

Primarul general interimar Răzvan Sava a declarat, marţi, că traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, nefiind înregistrate blocaje sau alte incidente în trafic. Edilul le-a cerut operatorilor de salubritate, în cadrul Comandamentului de iarnă, să intervină pentru degajarea zăpezii de pe trotuare și să asigure căile de acces către spitale, stații de ambulanță și alte obiective sociale de interes public.

"Traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă în București, marți dimineața, nefiind înregistrate blocaje sau alte incidente în trafic. Utilajele firmelor de deszăpezire au început, de la ora 7,30, intervenția pe arterele secundare și pentru degajarea zăpezii de pe trotuare. Intervenția pe bulevardele principale va fi reluată după ora 10,30, atunci când traficul rutier începe să se reducă în intensitate", se arată într-un comunicat al PMB.

Răzvan Sava a mai cerut Poliției Locale să-i sancționeze pe cei care au acționat necorespunzător pentru curățarea străzilor.

"Imediat ce încetează ninsoarea aveți obligația de a ieși pe toate cele 450 de străzi care reprezintă urgența întâi. Acolo unde nu se circulă sau este zăpadă, fie că este vorba de carosabil sau trotuar, dați amenzi", a afirmat primarul general interimar Răzvan Sava.

PMB a mai precizat că prioritate pentru deszăpezire au podurile, pantele, pasajele rutiere, urmând ca apoi să se intervină pe traseele pe care circulă mijloacele de transport în comun.

„Tot la urgență se va acționa pentru deblocarea arterelor situate în perimetrul spitalelor și altor obiective sociale de interes public. Odată finalizată intervenția pe aceste obiective, se va interveni pe arterele secundare”, se arată în comunicatul PMB.

De asemenea, Primăria Capitalei atenționează proprietarii de clădiri sau spații comerciale că au obligația de a înlătura zăpada depusă pe trotuarele din fața imobilelor pe care le dețin.

Pentru eventuale probleme generate de îngheț sau ninsoare, Primăria Capitalei a pus la dispoziție numerele de dispecerat 0800.800.868 și 021.9844. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-05

TAGURI: comandament, iarna, primaria, bucuresti, cum, desfasoara, trafic, rutier
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...