2017-01-18 10:12

SOCIAL


Comercianţii din Hala Obor fac legea

 |  21:00
Comercianţii din Hala Obor fac legea

La câteva zile după ce la comercianţii din Hala Obor s-au găsit aproape 500 de kilograme de carne de cal vândută pe post de carne de vită, autorităţile nu au reuşit să stabilească provenienţa mărfii.

La sfârşitul săptămânii trecute, un control al Poliţiei economice sector 2, al Protecţiei Consumatorilor şi al Direcţiei Sanitar-Veterinare a scos la iveală faptul că în Hala Obor se vinde carne de cal sub denumirea de carne de vită. Inspectorii au sechestrat cantitatea depistată la comercianţi, până la efectuarea analizelor. După eliberarea rezultatului de către laborator, organele de control au decis denaturarea întregii cantităţi de carne şi trimiterea ei către PROTAN. Suplimentar, firmele vinovate au fost amendate cu aproximativ 5.000 de lei.

Reprezentanţii Protecţiei Consumatorilor au susţinut ieri că aproximativ 250 de kilograme de carne de cal din cele 416 depistate la firma Geo Mar Ideal SRL au fost vândute ilegal, deşi fuseseră puse sub sechestru. Nu este prima oară când comercianţii din Hala Obor fac legea. “Am avut mereu probleme cu ei. Nu avem ce să le facem. Hala este privată, ei fac ce vor”, spun reprezentanţii sectorului 2.

Firma funcţionează în continuare

În momentul de faţă, poliţiştii de la sectorul 2 au întocmit dosarele penale pentru evaziune fiscală şi înşelăciune cu privire la calitatea mărfii, însă, până la finalizarea cercetării, firma funcţionează în continuare. Ce provenienţă are carnea pe care o vinde, nu se ştie. Cel care ar fi trebuit să ştie, însă, tot ce mişcă în Hala Obor este medicul veterinar, angajat al Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV), cel care a permis vânzarea de mărfuri care păcăleau consumatorii.

Potrivit reprezentanţilor Autorităţii Sanitar-Veterinare, organele de control încearcă să depisteze provenienţa mărfii, neştiind în momentul de faţă dacă respectiva carne este de la animale moarte, bolnave sau sănătoase. Ei au anunţat că se verifică filiere din mai multe judeţe, inclusiv medici veterinari care ar putea fi implicaţi în această operaţiune.

Cum recunoaştem carnea de cal

În ceea ce priveşte cantitatea de carne pe care ANPC susţine că a vândut-o firma respectivă, consumatorii trebuie să fie atenţi la câteva aspecte pentru a-şi da seama ce tip de produs este. “Carnea de cal este mult mai închisă la culoare decât cea de vită, iar în contact cu aerul capătă o nuanţă uşor albăstruie. Nu ştim dacă era bună calitativ sau de unde provine, este treaba Direcţiei Sanitar-Veterinare să determine lucrul acesta”, a menţionat Constantin Cerbulescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

UN OM
07 Sep 2011

Medicul veterina r si alti neghiobi de pe la sectorul 2.,sunt minji ti pina la coate.Papa ca crocodilii de la acesti a faceristi.Este de neintel es.Cum nu poate interveni cineva legal?Tara fara s tapini.

Adauga un comentariu

Random image