2019-02-20 20:40


Comisioanele împrumuturilor în derulare rămân neschimbate. Ordonanţa creditelor, aprobată de Parlament în favoarea băncilor

 |  17:28
Comisioanele împrumuturilor în derulare rămân neschimbate. Ordonanţa creditelor, aprobată de Parlament în favoarea băncilor

PlenulCamerei Deputaţilor a adoptat, joi, proiectul de lege privind ordonanţacreditelor populaţiei, cu modificările cuprinse în raportul suplimentarelaborat miercuri de Comisia de buget, finanţe şi bănci. Preşedintele deşedinţă, Ioan Oltean, a declarat că proiectul de lege pentru aprobarea OUG50/2010 a fost adoptat cu 134 de voturi pentru, 71 împotrivă şi 12 abţineri.

Comisiade buget, finanţe a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50,stabilind că ordonanţa nu se aplică contractelor în derulare, cu excepţiacomisioanelor de rambursare anticipată, care rămân zero, că refinanţarea senegociază şi că CAR-urile nu intră sub incidenţa actului. VicepreşedinteleComisiei de buget, finanţe, deputatul PDL Adrian Niţu, cel care a conduslucrările comisiei în absenţa deputaţilor din Opoziţie, a declarat căa fost modificată prevederea referitoare la obligativitatea băncii de a refinanţa,fără costuri, creditele, stabilindu-se ca banca să poată refinanţa un credit,în urma analizei clientului, negociind posibilităţile de refinanţare. Întrebatce stabileşte raportul suplimentar referitor la actele adiţionale, Niţu a spuscă s-a decis ca toate contractele care au fost semnate să rămână în vigoare,iar cele care au fost intrate în vigoare conform legii să rămână în vigoare, cuexcepţia dată de situaţia în care sunt atacate fie de client, fie de bancă, cazîn care urmează să se renegocieze contractul.

Opoziţia reacţionează

Imediat după aprobarea OUG 50, PNL a anunţat că vasesiza Curtea Constituţională, întrucât actul normativ ar avea "elementede neconstituţionalitate". Totodată, PSD îi solicită preşedintelui TraianBăsescu să nu promulge legea de aprobare a OUG 50, apreciind că aceasta este"oligarhică şi clientelară". În opinia social-democraţilor, într-unmoment de criză economică, în care nivelul de trai a scăzut dramatic, "Guvernulsusţine instituţiile bancare în loc să sprijine populaţia".

Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...