2018-12-13 04:44


"Comorile României" merg în China. Treizeci de milenii de evoluție umană și civilizație

 |  16:17
"Comorile României" merg în China. Treizeci de milenii de evoluție umană și civilizație

Expoziția eveniment "Comorile României" va fi vernisată la Muzeul Național al Chinei din Beijing, pe data de 28 ianuarie.

Expoziția "Comorile României" reprezintă primul eveniment de acest gen și de o asemenea anvergură, reunind piese reprezentative de arheologie preistorică, clasică și medievală, precum și de artă medievală românească, organizat în China în ultimii 66 de ani.

În cadrul expoziției sunt reunite piese care acoperă circa treizeci de milenii de evoluție umană și civilizație în spațiul românesc — din paleoliticul superior și până la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea. De asemenea, în expoziție sunt prezente obiecte de patrimoniu ce reflectă atât bogăția culturală a tuturor regiunilor istorice românești, cât și moștenirea culturală a minorităților etnice care viețuiesc, de multe secole, alături de români — maghiarii și germanii. La materializarea acestui eveniment au participat și 30 de muzee, dintre cele mai importante din toată România.

Expoziția va rămâne deschisă la Beijing până la finalul lunii martie 2016, urmând a fi itinerată ulterior și la Muzeul Provinciei Sichuan din Chengdu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-13

TAGURI: comorile romaniei, china, muzeul national al chinei, beijing
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...