2017-01-17 23:26

SOCIAL


Complex de servicii sociale pentru bătrâni

 |  15:02
Complex de servicii sociale pentru bătrâni

Vineri va fi deschis Complexul de Servicii Sociale destinat persoanelor de vârsta a treia din sectorul 6 - „Floare Roşie”, situat în str. Floare Roşie nr.7A.

Proiectul este unul de anvergură, complexul „Floare Roşie” îşi propune să acopere întreaga arie de nevoi specifice persoanelor în vârstă lipsite de suport familial. Atât dotările cât şi personalul au ca scop reabilitarea şi reinserţia în societate a beneficiarilor de vârsta a treia.

Complexul are în cadrul său şi o componentă de recuperare medicală: kinetoterapie, proceduri reumatice, electroterapie şi hidroterapie atât pentru bătrânii rezidenţi cât şi pentru persoanele vârstnice cu probleme medicale din comunitate.

De asemenea, este dotat cu spaţii de recreere de tip cluburi, sală de mese, toalete accesibilizate, cabinete medicale, de consiliere psihologică, având o capacitate totală de 100 de locuri în regim rezidenţial şi de peste 120 de locuri – component de recuperare medicală. Investiţia se ridică la aproximativ 2 milioane de euro.

În sectorul 6, din cei peste 370.000 de locuitori, aproximativ o treime din populaţie este reprezentată de persoane vârstnice, majoritatea peste 70 de ani. Noul complex de servicii sociale “Floare Roşie” oferă atât şansa persoanelor vârstnice fără familie să ducă o viaţă normală, într-un spaţiu care acoperă toate nevoile acestora, cât şi bătrânilor din comunitate accesul la servicii de recuperare medicală în contextul unei lipse acute de astfel de servicii medicale în Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-25

TAGURI: complex, servicii socialeComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image