2019-03-19 10:23


SFATURI de folosire a CANALIZĂRII de către POPULAŢIE

 |  17:58
SFATURI de folosire a CANALIZĂRII de către POPULAŢIE

ÎN CAZURI EXCEPȚIONALE APA NOVA. COMPANIA DE APE BUCUREȘTI VĂ RECOMANDĂ: Ce putem face noi ca ploile să nu ne inunde orașul? Chiar dacă în ultimii ani se întâmplă din ce în ce mai rar, este foarte simplu ca atunci când ploile foarte puternice inundă porțiuni din străzi sau trotuare să arătăm cu degetul înspre compania ce administrează sistemul de canalizare sau către primărie. Totuși, de multe ori, adevărații vinovați sunt mult mai aproape decât ne-ar plăcea să credem. Asta deoarece mulți dintre noi încă folosesc canalul pe post de ghenă de gunoi.

Pentru a evita blocarea canalelor cu diverse lucruri ce nu ar trebui să ajungă acolo și, astfel, situațiile în care canalele să refuleze din această cauză, sunt câteva lucruri simple pe care oricare dintre noi ar trebui să le cunoască și, foarte important, să le pună în aplicare, asta deoarece modul de utilizare al rețelei de canalizare are un impact direct asupra performanțelor sistemului de canalizare și, implicit, asupra calității vieții în oraș. Folosirea defectuoasă a canalizării se traduce în blocaje care, la rândul lor, generează acumulări de apă pe străzi sau în subsoluri.

Ce ar trebui deci, să facem? Sau să nu facem?:

·         să nu folosim canalizarea pe post de coș de gunoi aruncând acolo tot felul de obiecte

·         să nu deversăm în canalizare lichide foarte corozive (de exemplu zeama de murături) sau care afectează performanța sistemului, inclusiv în ceea ce privește capacitatea de epurare (de exemplu uleiuri vegetale sau industriale)

·         constructorii trebuie sa acorde o atenție sporită pentru protejarea rețelelor de canalizare în momentul executării lucrărilor de refacere a părții carosabile

·         agenții economici racordați la rețeaua de canalizare, în funcție de profilul de activitate trebuie să aibă echipată rețeaua interioară cu instalații de pre-epurare a apelor uzate (decantoare, separatoare de hidrocarburi și de grăsimi).

Instalaţiile interioare de canalizare din imobile sunt racordate la reţeaua publică de canalizare printr-un racord de canalizare. Acesta asigură curgerea apei gravitaţional către reţeaua publică de canalizare. Când reţeaua publică de canalizare intră în regim de presiune, în urma unor ploi puternice, apa uzată poate inunda căminul de racord al imobilului şi instalaţia interioarăde canalizare şi poate refula în casă. Pentru evitarea acestui fenomen neplăcut, recomandăm montarea unei clapete simple contra refulării pe colectorul de canalizare şi/sau montarea unei vane de închidere a accesului.

 Din fericire, cel puțin în București, Apa Nova - Compania de Ape București oferă consiliere gratuită celor ce doresc să monteze corect aceste clapete.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-06-23

TAGURI: apa nova, comunicat, ploi, canalizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...