2018-11-19 05:09


„Concurs” cu rezultat știut: city manager la Sectorul 3 e un consilier general PSD

 |  21:01
„Concurs” cu rezultat știut: city manager la Sectorul 3 e un consilier general PSD
P24

Actualul consilier general PSD, Honorius Circa, este anunţat cu surle şi trâmbiţe că a luat punctaj maxim la concursul organizat de Primăria Sectorului 3 pentru ocuparea funcţiei de administrator public (city manager). Întrebat de PUTEREA dacă şi-a depus dosarul pentru concurs, Circa s-a eschivat şi a spus că nu ştie despre ce este vorba. Până ieri, informaţia a fost secretă. Honorius Circa mai are de trecut proba de “interviu”, dar fiind unicul candidat este ca şi trecut. El îi va lua locul lui Constantin Mitache, în prezent consilier personal al Gabrielei Firea la Primăria Capitalei, unde vrea să introducă acest concept în noua organigramă.

După despărţirea de Constantin Mitache, fost administrator public (city manager) al sectorului 3, primarul Robert Negoiţă a organizat un “concurs” pentru ocuparea acestei funcţii. După proba scrisă, Circa a fost ieri anunţat candidatul care a obţinut punctaj maxim. Contracandidata lui, Puica Sanda Şerban, pare a fi eternul candidat la funcţii publice, la acest “concurs” obţinând doar un punctaj de 50, faţă de Circa, cu 90. Acesta mai are de trecut proba orală a interviului şi poate fi anunţat oficial drept noul city manager al sectorului 3. Pe lângă salariul generos, el va semna toate contractele de care are nevoie Robert Negoiţă. După ce şi-a depus dosarul de candidat, Circa nu a vrut să recunoască acest lucru. Întrebat de PUETREA, el a preferat să spună “nu ştiu despre ce vorbiţi”. Se zvoneşte că la acel moment nu erau încă perfectate negocierile. Gurile rele spun că aceasta este rocada stabilită anterior între Firea şi Negoiţă, cei doi stabilind de comun acord să se “supravegheze” reciproc să nu facă “prostii”. În ceea ce-l priveşte pe fostul city manager, Constantin Mitache, acesta a profitat din plin de funcţia pe care a avut-o înainte de a intra în conflict cu Negoiţă.

Dragoste cu năbădăi

Honorius Circa, fost membru PDL şi consilier local la sectorul 3, este unul dintre cei care au reclamat lucrările ilegale ale primarului Robert Negoiță. Pe vremea când se zvonea că Negoiţă ar vrea să treacă la PNL, Circa a trecut în barca Puterii, la PSD unde i-a mers din plin. Pe data de 23.01.2014 , un grup de cinci consilieri locali PDL din Sectorul 3, au depus la Tribunalul Municipiului București o solicitare de anulare a unei hotărâri de Consiliu Local (360/31.10.2013) care a permis efectuarea de lucrări ilegale pe bulevardul Unirii, de către subalternii primarului Robert Negoiță. Cei cinci consilieri PDL, Circa Adrian Honorius, Ciudomirov Mihai, Fătu Adrian, Niță Alina și Inocențiu Voinea, au reclamat atunci ca ilegale lucrările de pe Bulevardul Unirii (confirmate şi de Curtea de Conturi), dar și lucrările de lângă Tribunalul Municipiului București: „În plus (…) Ministerul Justiţiei deţine drept de administrare a terenului perimetral Tribunalului Bucureşti din Bd. Unirii nr. 37. (…) Consiliul Local al sectorului 3 a devenit, în acest fel, părtaş la ilegalităţile girate de Robert Negoiţă (…), prin faptul că nu se pot aloca sume de bani publici unor obiective neaflate în patrimoniu”. Pe 31 octombrie 2014, doi dintre consilierii PDL, Honorius Circa și Mihai Ciudomirov, nu și-au mai completat solicitarea către instanță cu documente, în termenul prevăzut de lege. Astfel ei au ieșit discret din cauză, iar apoi au „pășit” în barca puterii pesediste.

Loialitatea faţă de partid se lasă cu funcţii grase

Honorius Circa a ajuns comisar șef al Comisariatul Municipiului Bucureşti al Gărzii Naţionale de Mediu, instituție ce este abilitată să controleze respectarea legislației specifice, inclusiv pentru lucrările de pe bd. Unirii și cele din fața Tribunalului București, arată cetateanul.net. Apoi, atât el, cât și Ciudomirov au fost aleși consilieri generali ai Capitalei, pe listele PSD. Circa a fost preşedinte de şedinţă în primele trei luni de mandat al Gabrielei Firea. Honorius Circa este şi pe listele de parlamentari PSD, dar pe o poziţie considerată neeligibilă. Se pare că PSD nu vrea să renunţe la el şi să rămână consilier general în paralel cu funcţia de city-manager. Unii opinează că, fiind o funcţie contractuală, nu ar exista conflict de interese.

 “Dr. Circa Marinela este soţia tatăţui meu”

Despre Honorius Circa ştim că este avocat, membru al Baroului Bucureşti şi vicepreşedinte PSD sector 3. El deţine un teren agricol în Buzău, o casă de locuit în Bucureşti, un autoturism Honda luat în leasing şi nu are datorii. Mai ştim că “soţia tatălui său”, cum ţine el să precizeze este medic primar Cardiologie la Centrul de Sănătate RATB.

Miza funcţiei de city manager

Administratorul public sau city manager este de fapt cel care conduce o primărie, deşi “primarul este singurul care îl poate numi şi elibera din funcţie, pe baza unor criterii şi atribuţii specifice, vizate de consiliul local, conform art.112 alin (2) din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale”. El poate îndeplini, în baza unui contract de management, încheiat în acest sens cu primarul, atribuţii de coordonare a aparatului de specialitate sau a serviciilor publice de interes local, conform alin. (3), din Legea 215/2001. Salariul de bază individual al administratorului public se stabileşte de către primar în funcţie de tipul unităţii administrativ-teritoriale şi de atribuţiile stabilite în fişa postului, între anumite limite, astfel:

limita minima este nivelul salariului de bază al secretarului unităţii administrativ-teritoriale, iar cea maximă este indemnizaţia primarului. Fostul city manager avea o indemnizaţie de peste 4.000 de lei lunar.

Cine este Constantin Mitache

El este un prosper membru de partid, care a cunoscut un interesant traseu politic între PSDR, în 1996, PNL, revenind apoi în PSD. Constantin Mitache a fost un om influent în Tulcea, unde a controlat ziarul “Obiectiv de Tulcea” şi a dobândit proprietăţi private pe bani puţini. La Primăria Sector 3, el a coordonat trei direcţii: cea de Învăţământ, Asistenţa socială şi Direcţia de Taxe si Impozite. Mitache este cel care a propus comasarea şcolilor generale cu grădiniţele. Miza a fost: Desfiinţarea nucleelor cu personalitate juridică şi preluarea achiziţiilor publice prin atribuirea de contracte clienţilor politici. Acest lucru s-a realizat prin Hotărârea de consiliu nr. 461/12.12.2013. Prin HCL nr.26/31.01.2013, sub paravanul unei organizării eficiente a activităţii educaţionale, s-a desfiinţat Şcoala generală 94,o clădire ce se afla pe o suprafaţă de circa 8.000 mp şi s-a comasat cu Liceul “Nichita Stănescu”. Numai consilierii PDL au votat împotriva deciziilor. În data de 25.01.2013, au fost transmise propunerile de modificare a reţelei şcolare către inspectoratul şcolar, care a răspuns în aceeaşi zi, fără o analiză temeinică a propunerilor. Încă din august 2015, “lanţul de iubire” dintre Mitache şi Negoiţă se rupsese deja. Unii spuneau că Mitache („Costin”, pentru prieteni) ar fi refuzat să semneze, anumite documente, așa cum le solicita de primarul Robert Negoiță, pe motiv că nu vrea să-și pună pielea la saramură. Alții susțin că, dimpotrivă, edilul din acte ar fi cel „deranjat” de o prea mare „apropiere” a lui Costin de ROSAL, firma de salubritate căreia i s-au plătit ilegal, în urmă cu doi ani, 16 milioane de lei, potrivit Curții de Conturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-28

Mai multe imagini:
„Concurs” cu rezultat știut: city manager la Sectorul 3 e un consilier general PSD
zoom
„Concurs” cu rezultat știut: city manager la Sectorul 3 e un consilier general PSD
zoom

TAGURI: honorius circa, city manager, sectorul 3
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALEXANDRU D
28 Noi 2016

Sunteți foarte bine informați, felicitări !!!
COSTEL
28 Noi 2016

Nu pot sa cred cât de repede ați aflat
ALINTA
28 Noi 2016

Asta este " prietenul " lui Răul Bădulescu viceprimarul capitalei tot PSDist și el
BOGDAN P
28 Noi 2016

Umblă un zvon în primărie că Bădulescu a încasat o bătaie bună de la Honorius Circa. Poate că asta a fost si motivul pentru care a fost promovat in alta parte. PSD știeee.
DORIN
28 Noi 2016

Da si eu am auzit ca s-au bătut PSD isti între ei Ha ha ha
ANCA
28 Noi 2016

PSDul conduce tot orașul București plus sectoarele toate. Își pun oameni peste tot.
ANCA
28 Noi 2016

PSDul conduce tot orașul București plus sectoarele toate. Își pun oameni peste tot.
MARIU
28 Noi 2016

Rușine PSD Au pandelizat Bucureștiul
IONUț
28 Noi 2016

Tot ce face PSD ul face cu sprijinul necondiționat al celor de la ALDE si cu votul celor de la PNP în tot Bucureștiul
MARIANA B
28 Noi 2016

Si eu știu la fel ca tot ce face PSD ul face cu sprijinul necondiționat al celor de la ALDE si cu votul celor de la PNP în tot Bucureștiul
MARIANA
28 Noi 2016

Tot ce face PSD ul face cu sprijinul necondiționat al celor de la ALDE si cu votul celor de la PMP în tot Bucureștiul
CăTăLIN G
28 Noi 2016

Pe bune ??? Chiar umblă un zvon în primărie că Bădulescu a încasat o bătaie bună de la Honorius Circa ??? Și ca poate asta a fost si motivul pentru care a fost promovat in alta parte. Doamne !!! ce tareee ha ha ha
ALIN
28 Noi 2016

Nu iese fum fără foc
NICOLAE
28 Noi 2016

Pandelizarea capitalei . Asta am votat asta avem
DOCTOR CARDIAOLOG CIRCA
29 Noi 2016

Doamna doctor cardiolog Circa este o foarte buna specialista.Este un om deosebit si nu trebuie atacata.Nu are afinitati politice sau sindicale si nu accepta compromisuri cu cei din conducere.E un om deosebit.
MAFIA.
29 Noi 2016

Mafia bolsevico -pesedista a incalecat rau capitala.Asa se lauda puscariasul dragnea ca depolitizeaza administratzia publica pandelizand-o de la a la z.Toti care au votat-o pe bolsevica moldoveanca sunt complici la politizarea administratiei si mentinerea lichelelor pro-sovietice in functii.
Random imageUltimele stiri


loading...