2019-01-24 00:58


Condiţii mai bune în închisoare. Planul adoptat de MJ şi ANP

 |  10:04
Condiţii mai bune în închisoare. Planul adoptat de MJ şi ANP

Ministerul Justiției și Administrația Națională a Penitenciarelor au aprobat un plan de acțiune sectorial pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, potrivit unui comunicat de presă al MJ. Planul include măsuri referitoare la accesul la muncă şi reintegrarea socială a deținuților.

Referitor la accesul la muncă al persoanelor private de libertate, măsurile identificate se axează pe un drept efectiv la muncă pentru a facilita reintegrarea socială post-detenție.

MJ precizează că acest lucru presupune ca atât managementul la nivel de penitenciar, cât și la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor să aibă o acțiune proactivă pentru a identifica opțiuni de muncă și beneficiari ai forței de muncă din penitenciar.

„Printre măsurile identificate în ceea ce privește accesul la servicii medicale de calitate se numără: ocuparea posturilor vacante și elaborarea unei strategii de menținere a personalului medical în sistemul penitenciar; igienizarea urgentă și constantă a tuturor spațiilor de deținere de către fiecare unitate penitenciară în parte; asigurarea de servicii stomatologice pentru fiecare regiune”, se arată în comunicatul MJ.

Sursa citată mai precizează că măsurile privind reintegrarea socială a deținuților vizează: crearea unor condiții prietenoase pentru desfășurarea de activități în familie; campanii de conștientizare care au drept scop eliminarea stigmei existente referitoare la persoanele private de libertate aflate într-un penitenciar; organizarea unei burse de locuri de muncă, în interiorul sau exteriorul unității penitenciare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-02

TAGURI: conditie, buna, inchisoare, plan, adoptat, mj, anp
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...