2018-12-13 03:50


Condiţii primitive de viaţă. 400 de blocuri debranşate de la căldură

 |  17:14
Condiţii primitive de viaţă. 400 de blocuri debranşate de la căldură

Primarul general interimar vrea să-i rebranşeze pe rău platnici la reţeaua de termoficare. Deşi primăriile acordă ajutoare în sezonul rece familiilor sărace care nu fac faţă cheltuielilor de întreţinere, în Capitală sunt 400 de blocuri debranşate de la apă caldă şi căldură. În loc să facă demersuri la Guvern pentru revizuirea costurilor gigacaloriei, edilul Capitalei cere regiei de termoficare să găsească soluţii pentru reluarea căldurii în blocurile debanşate din cauza restanţelor.

Anunţul primarului general interimar Răzvan Sava a stârnit multe nemulţumiri în rândul bucureştenilor, care au avut de pătimit din cauza administratorilor de bloc care furau banii de întreţinere sau din cauza rău platnicilor. Ei văd cum cei care nu s-au conformat niciodată legilor şi nu şi-au onorat obligaţiile de locatari în blocuri sunt rebranşaţi. Oamenii se întreabă cine va plăti pentru ei. Cert este că edilul a cerut conducerii RADET să găsească soluţii pentru reluarea căldurii în blocurile debranşate de la reţeaua centralizată, din cauza restanţelor, invocând faptul că, în această perioadă cu temperaturi extreme prioritară este sănătatea populaţiei.

“Fac un apel, domnule director RADET, pentru locuitorii celor aproape 400 de blocuri care sunt debranşate de la sistemul centralizat pentru neplată! Sunt condiţii meteo extreme şi trebuie să avem în vedere faptul că sunt şi buni platnici printre ei şi nu trebuie să sufere de lipsa căldurii. Prioritatea noastră în această perioadă trebuie să fie sănătatea populaţiei”, a spus primarul general Razvan Sava.

Directorul RADET Valentin Viţălariu a promis că de joi vor fi iniţiate discuţii cu asociaţiile de proprietari restante.

“Vom analiza situaţia şi se va lua legătura cu asociaţiile de locatari restante, astfel încât să nu mai existe pe viitor o astfel de problemă”, a spus directorul RADET.

De asemenea, primarul general interimar a anunţat că bucureştenii care au fost afectaţi de întreruperile de căldură cauzate de avariile în reţeaua ELCEN sau RADET nu vor plăti în plus pentru factura de consum a agentului termic.

“Fiecare bloc din Capitală este monitorizat şi contorizat. Este imposibil ca locuitorii Capitalei să plătească mai mult decât au primit şi au consumat. Acel contor înregistrează cantitatea de căldură livrată, iar această cantitate este preluată într-un program de calcul şi este facturată către populaţie. Nu există posibilitatea intervenţiei umane în acest sistem astfel încât să spunem că există o greşeală şi că din greşeală un bloc plăteşte mai mult decât a consumat”, a explicat directorul RADET. Valentin Viţălariu nu a explicat de ce bucureştenii trebuie să plătească  apa călâie la preţ de apă caldă, deşi temperaturile de afară nu au fost extreme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-07

TAGURI: radet, debransati, capitala, caldura, radet
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ăSTA E îNCEPUTUL!
07 Ian 2016

L-ați debarcat pe jidanul Oprescu Hirsch...au început să deraieze TOATE - semafoarele din trafic, RATB-ul, încălzirea...ȘI (ca de de obicei), NIMENI NU E VINOVAT, NIMENI NU PLĂTEȘTE! AFERIM, NEAM DE KK-T!
TUDOR POPESCU
08 Ian 2016

CONF ART 34 DIN CONSTITUTIE ARTICOLUL 34 (1) Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat. SAVA A ACTIONAT CORECT !!! ÓRICE PERSOANA LEZATA IN DREPTUL LA SANATATE AFECTAT PRIN MEDIUL INSALUBRU TERMIC IN CARE ESTE TINUT DE STAT SE ADRESEAZA LEGAL MINISTRULUI ADMINISTRATIEI ADICA LUI VASILE DANCU M DUPA CARE SE ADRESEAZA JUSTITIEI CERAND DAUNE
TUDOR POPESCU
08 Ian 2016

IN PRIVINTA INTERVENTIILOR LA GUVERN PENTRU REVIZUIREA PRETULUI .. I-AM INMANAT SEFULUI DE CABINET BOGDAN IN 5 01 UN DOCUMENT PE CARE SAVA DOAR SA-L SEMNEZE . DE ATUNCI METRONOMUL PREVESTITOR AL COLAPSULUI BATE INTRUNA
D-LE TUDOR POPESCU...
08 Ian 2016

Până la JUSTIȚIE (românească sau evropenească) te mănâncă ”sfinții” sau te duci de-a dreptul la ei... ca să-ți revendici drepturile este făcut TOTUL atât de alambicat, atât de complicat, necesită atâta hârțogăraie, te împiedici de atâta birocrație, că mai bine îi bagi în mă-sa așa...cu năduf, urându-ți-se cu viața asta împuțită made în Ro., în privinta javrelor conducătoare-legislatoare, etc, ect....
Random imageUltimele stiri


loading...