2017-01-22 14:13

SOCIAL


Consilierii, neinteresaţi de bugetul Capitalei

 |  21:00
Consilierii, neinteresaţi de bugetul Capitalei

Consilierii generali au decis că au lucruri mai importante de rezolvat, ca de exemplu excursii în afara ţării, decât să se preocupe de bugetul Capitalei. La şedinţa convocată de edilul-şef, Sorin Oprescu, pentru încheierea exerciţiului bugetar pe 2011, sala de consiliu a fost mai mult goală.

Şedinţa deîndată a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), convocată ieri de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, având pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind aprobarea definitivă a rezultatului execuţiei bugetului pe anul 2011, nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum. “Conform Ordinului ministrului de finanţe, sumele care se trec în anul următor trebuie să fie revalidate pentru a fi cheltuite. Având în vedere că în luna decembrie - deşi noi ne-am înscris în execuţia bugetară 99% - trezoreria nu a avut bani, aceştia au trecut în luna ianuarie şi, pentru a putea să ne facem achitarea a tot ceea ce înseamnă luna decembrie 2011, este nevoie de revalidarea acestei sume”, a explicat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Preşedintele CGMB, Călin Murg, a declarat că şedinţa a fost amânată întrucât au fost prezenţi numai 17 consilieri generali, în condiţiile în care numărul minim pentru dezbaterea proiectului era 28.  ”Sunt foarte mulţi absenţi de la toate partidele. Eu l-am anunţat de câteva zile pe primarul general că avem o problemă. Dânsul intenţiona să facă această şedinţă deîndată, eu am făcut o sondare să vedem cine e plecat în vacanţă, cine e în Bucureşti. Mi-a fost foarte clar că avem o problemă cu cvorumul de şedinţă şi atunci l-am rugat să o facem luni”, a precizat Murg.

Şedinţa, reprogramată

Şedinţa a fost reprogramată pentru lunea viitoare. “Am vrut să rezolvăm problema în 10 minute. Propun să ne întâlnim luni, de la ora 13.00. Consilierii nu au lipsit pentru a se prezenta la mitingul de protest, pentru că acesta începe la ora 16.00, iar şedinţa a început la 13.00”, a mai spus Oprescu.

Conform Raportului de Specialitate din proiectul menţionat, bugetul pe anul 2011 a fost aprobat cu un deficit de 178 milioane lei la secţiunea de dezvoltare. Din totalul de 178 milioane lei, programaţi ca deficit la bugetul iniţial aprobat, în cursul execuţiei s-a constatat încasarea a 145 milioane lei alocaţi pentru finanţarea Naţional Arena conform HG nr. 1377 din 28.12.2010. Deşi suma menţionată a fost inclusă în bugetul pe 2010, trezoreria nu a efectuat viramentul decât în 31 decembrie 2010, dată la care nu se puteau efectua plăţi, suma fiind înregistrată în excedentul bugetului pe 2010.  Rezultatul execuţiei bugetare pe anul 2011 este de 105.389.707 lei, reprezentat de deficitul programat de 178 milioane lei influenţat de sporul de venituri - aproximativ 5 milioane lei aferenţi secţiunii de dezvoltare -, recuperări de sume de la sectoarele 1 şi 6 (aferente programului cu Banca Mondială) şi sumele rămase în disponibil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: executie bugetara 2011, buget pmb, sedinta cgmb, sorin oprescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADELINA
20 Ian 2012

doamne cat ne mai minte si Oprescu asta, nu mai scapam odata de el, pentru ca ne-am saturat de ce tot face. Prea ne-a luat de fraieri Oprescu.
MARIA
20 Ian 2012

Offf Oprescule, daca nu bagi u mana nu te intereseaza nimic, este foarte urat ceea ce faci, nu iti pasa de nimic decat de persoana ta.
OPRESCU
20 Ian 2012

Lui oprescu ii pasa doar de dosarele fiului sau..ala de face afaceri cu spitatele din subiordinea lui taticu.. la primarie domneze un klan format din apropiatii famigliei oprescu
CONSILIUL CAPITALEI
20 Ian 2012

anchetam famiglia oprescu de furaciuni FIUL LUI OPRESCUE CERCETAT PENAL PENTRU AFACERI CU SPITALELE DIN SUBORDINEA LUI TATICU oprescu nu e independent! este doar o marioneta santajabila
BUCURESTENII
20 Ian 2012

oprescu este un corupt! nu e un primar indepedent OPRESCU FURA! FAMIGLIA OPRESCU FURA BANII BUCURESTENILOR ii ajuta cei 5 directori generali
FAMIGLIA OPRESCU
20 Ian 2012

facem si noi banuti pe seama bugetului capitalei ne ajuta cei 5 directori generali, oameni de casa si de incredere pentru noi
GYA
20 Ian 2012

Oprescu este cel mai corupt primar al capitalei din 1990 pana in prezent. Omul asta nu stie decat sa fure sa se prefaca ca munceste si inaugureaza poduri dupa proteste si mai ales dupa ce se intoarce din vacanta. JOS cu oprescu., daca vroia sa faca ceva pt tara asta mai bine ramanea doctor...., dar acolo nu sunt bani si asta spune tottul.
ANCA
20 Ian 2012

dasta nu mai poate oprescu de noi, atata timp cat el ne-a furat cum a stiuut el mai bine, este rusinos in ce hal ne-a adus.
CATALINA
20 Ian 2012

Oprescu ar trebuia sa-si ia amenda pentru malpraxis la cum a operat Bucurestiul. Este demn de vorba aia" Operatie reusita, pacientul MORT"!
ANDRA
20 Ian 2012

ce sa-i mai pese lui oprescu, atata timp cat el nu isi poate lua bani, jos cu el ca am ajuns rau de tot din cauza lui.
MIHAI
20 Ian 2012

oprescule a fost bine cat ne-ai furat, esti un hot, jos cu tine.
ROBERT
20 Ian 2012

offf opresule sa scapam odata si de tine, ca rau de tot ne-ai adus.
LAURA
20 Ian 2012

adevarul este ca acest articol este bun.. il doare in basca pe oprescu si consilierii lui de tot bugetul care a fost si sa ales praful !
CRISTINA
20 Ian 2012

Oprescule sa iti fie rusine ca ai aprobat asemena manifestatii, trebuia sa iei masuri de la inceput nu acum sa iesi in presa si sa rogi huligani sa fie calmi. RUSINE!!! Plateste din buzunarul tau ce au stricat huligani si da drumul la podul Pipera.
CIPRIAN
20 Ian 2012

Mai domn’primar dupa ce ai permis asemenea manifestatii, acum teai gandit sa iti rogi huligani sa fie calmi, lasane si dute cu prietenii tai de la USL la plimbarica. Cine va plati sticaciunile provocate de voi.
COSMIN
20 Ian 2012

Oprescule impreuna cu USL-isti a-ti platit oameni sa faca lucruri urate si acum ii rogi sa fie calmi, ce nu mai ai bani de la bugetul primariei ca sa ii platesti sa vandalizeze orasul. Nu dai drumul la pod pentru ca tie teama ca nu vei mai avea campanie la TV din cauza protestelor, esti josnic.
GEORGE
20 Ian 2012

Domnule primar te rog foarte mult sa platesti tot ce au distrus huligani tai in Piata Universitatii, dar sa platesti din buzunarul tau nu din bani contribuabililor. Nu avem nevoie de tine.
DIANA
20 Ian 2012

Oprescule tie ar trebui sa ti se dea o amenta extraordinar de mare pentru ce ai facut zilele astea in Bucuresti, ai platit huliganii din galeri sa vina sa se bata cu jandarmi si sa distruga tot ce el sta in cale, ar trebui sa te inchida o perioada lunga de timp pentru ceea ce faci cetetenilor capitalei.
GYA
20 Ian 2012

fara oprescu la primarie dupa alegerile din 2012.
ALINA234
20 Ian 2012

Oprescu ar trebui sa isi dea demisia.Trage bucurestiul in jos.nu-l intereseaza nimic.doar sa fure
GEORGIANA.D
20 Ian 2012

Nu inteleg cum lumea se revolta pe domnul presedinte, dar pe acest hot de oprescu il sustin.nu vad logica.nu are logica
RALUCA
20 Ian 2012

Asta e Romania in care traim. Suntem in situatia in care suntem din cauza unui incompetent, si anume Sorin Oprescu care isi vede doar intelresele proprii

Adauga un comentariu

Random image