2018-07-20 06:09


Consiliul local al sectorului 3 a fost legal constituit

 |  14:56
Consiliul local al sectorului 3 a fost legal constituit

Cei 31 de consilieri locali ai sectorului 3, validaţi după alegerile locale din 10 iunie, s-au reunit marţi în prima lor şedinţă de constituire a Consiliului local.

Şedinţa a început în prezenţa prefectului Capitalei, Georgeta Gavrilă, care a şi deschis lucrările şedinţei Consiliului local, urând succes noilor aleşi în mandatul 2012-2016.

Pe ordinea de zi a şedinţei au figurat şapte puncte, printre care declararea Consiliului local ca legal constituit, alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului local, ceremonia de depunere a jurământului de către primar şi consilierii locali şi alegerea viceprimarului.

După ce primarul Robert Negoiţă a depus jurământul de credinţă în faţa consilierilor locali şi a câtorva zeci de simpatizanţi, prefectul Capitalei l-a învestit în funcţie, oferindu-i banderola tricolor.

Primarul Robert Negoiţă a declarat că acest moment este “foarte important” pentru el.

Întrebat dacă va face un control asupra activităţii administrative de până în prezent, Robert Negoiţă a spus că nu are această atribuţie, controalele urmând să le facă instituţiile abilitate.

“Am să solicit şi eu un control Curţii de Conturi ca să constate ce s-a făcut până acum. Eu însă mă voi ocupa de transparenţa contractelor şi ca raporturile dintre mine şi cetăţeni să fie în regulă. Vor exista schimbări la nivelul unor direcţii, dar nu pot să spun astăzi”, a afirmat Negoiţă.

Robert Negoiţă a adăugat că va face un tablou cu zece puncte din programul campaniei electorale, pe care îl va afişa în holul primăriei. Primele trei probleme pe care vrea să le rezolve vor fi reabilitarea termică, câinii fără stăpân şi taxa zero pentru gunoi.

Viceprimar al sectorului 3 a fost ales Cristian Andrei Tudorache, din partea grupului USL, care a primit 25 de voturi din partea consilierilor locali.

El a declarat că va face tot ce îi stă în putere ca “lucrurile în sectorul 3 să revină la normalitate”. Tudorache a spus că nu intenţionează să facă o scenă politică din Consiliul local al sectorului 3.

Fostul primar Liviu Negoiţă, ales pe lista consilierilor locali PDL, şi-a depus demisia din acest post şi nu a participat la şedinţa de constituire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-15

TAGURI: sectorul 3, bucuresti, consiliul local

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova

Besliu Servicii Funerare Brasov este o afacere de familie. Promisiunea noastra este aceea de a fi alaturi de fiecare familie si de fiecare persoana pentru a trece peste momentele grele, pentru ca timpul si atentia dumneavoastra sa fie acordate celor dragi.