2016-12-05 00:26

SOCIAL


Consumul de carne roşie în exces poate cauza cancer

 |  19:22
Consumul de carne roşie în exces poate cauza cancer
Experţii care studiază cancerul au emis un nouavertisment referitor la consumul de carne roşie şi procesată. FundaţiaMondială de Cercetare a Cancerului (World Cancer Research Fund) sfătuieşteoamenii să limiteze consumul de carne roşie, cum ar fi cea de vită, porc saumiel şi să evite produsele procesate, precum şunca şi salamul. Au fost descoperite probeconvingătoare conform cărora aceste tipuri de carne cresc riscul îmbolnăviriide cancer intestinal, ceea ce înseamnă că oamenii trebuie să reducă cantitateade astfel de carne pe care o consumă, scrie .

Fundaţiaa început în 2007 o dezbatere globală şi a publicat un studiu care aidentificat carnea drept un factor de risc pentru diferite forme de cancer. Experţiirecomandă limitarea consumului de carne roşie la 500 de grame pe săptămână(greutatea după preparare) - echivalentul a cinci sau şase porţii medii defriptură de vită, miel sau porc - şi evitarea cărnii procesate. Oameniicare mănâncă peste 90 de grame de carne roşie pe zi ar trebui să reducăcantitatea la 70 de grame, ceea ce înseamnă trei felii de şuncă sau doi burgeride vită. De asemenea, se recomandă consumul de alimente ce conţin fibre, cum arfi cereale integrale, fructe şi legume. Laptele, usturoiul şi suplimentelealimentare ce conţin calciu ar putea reduce riscul îmbolnăvirii, spun experţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639247-02-21



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image