2018-12-11 23:31


Contestaţiile, soluţia lui Pop

 |  21:00
Contestaţiile, soluţia lui Pop

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, i-a sfătuit pe elevii care au susţinut Evaluarea Naţională să depună contestaţii dacă se tem că notele ar putea fi prea mici pentru a le permite intrarea la liceu.

Controversa a fost stârnită de cele 6 puncte care urmau să fie acordate pentru răspunsul corect la punctul 3 de la subiectul II al probei de limba şi literatura română (subiectul care a iscat controverse, elevilor cerându-li-se să stabilească dacă propoziţia subordonată din fraza „Ceea ce mă jenează este dificultatea răsfoirii” este subiectivă sau predicativă - răspuns corect „subiectivă”). Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, spune că profesorii corectori vor trece notele din urma contestaţiilor - luând ca variante corecte atât răspunsul b., cât şi răspunsul c. de la punctul 3 al subiectului II - pe liste separate, fără a modifica notele la examen. „Elevii trebuie să depună contestaţii pentru a nu avea probleme la repartizarea în licee din cauza punctului 3 de la cel de-al doilea subiect sau de alte probleme de acest gen. Profesorii vor trece rezultatele din urma contestaţiilor pe o listă separată (n.r.- în cazul acordării celor 6 puncte atât pentru răspunsul propoziţie „subiectivă”, cât şi pentru răspunsul „predicativă”). În cazul egalităţii de medii la repartizarea computerizată în licee, vor fi luate în calcul rezultatele de la contestaţii. Notele nu se schimbă. Nu putem modifica baremul în acest moment”, ne-a explicat ministrul Liviu Pop.

Premierul îl răzgândeşte pe Pop

Prim-ministrul Victor Ponta i-a cerut ministrului interimar al Educaţiei, Liviu Pop, în ultima şedinţă de Guvern, să găsească o soluţie pentru scandalul de la Evaluările Naţionale. După ce, marţi, şeful învăţământului a declarat că răspunsul corect la subiectul cu pricina este doar varianta c - propoziţie subiectivă, Liviu Pop s-a răzgândit, anunţând că elevii trebuie să depună contestaţii.

Nu este pentru prima oară când premierul Ponta îi „taie” autoritatea lui Pop. Ministrul interimar a declarat, într-un interviu acordat PUTEREA, că vrea să organizeze un referendum în rândul elevilor şi părinţilor, pentru a constata dacă aceştia doresc eliminarea camerelor de supraveghere de la examenul de bacalaureat, de la anul. Ulterior, Ponta a anunţat că supravegherea video va fi păstrată şi în anii următori.

De asemenea, Pop a anunţat că vrea să ofere diplomele de licenţă absolvenţilor Universităţii „Spiru Haret“ de la formele de învăţământ declarate neautorizate să funcţioneze. Victor Ponta şi PSD s-au opus însă şi acestei măsuri. 

Anchetat de ANI

Liviu Pop este anchetat de Agenţia Naţională de Integritate pentru conflict de interese în materie penală după ce, în calitate de ministru, a stabilit ca sindicatele să reţină cotizaţiile membrilor direct pe statul de plată al profesorilor. Conflictul de interese de care este suspectat Liviu Pop rezidă în faptul că el a creat un beneficiu pentru Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), unde a deţinut funcţia de secretar general.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-04-18

TAGURI: evaluarea- nationala, barem, varianta, subiectiva, predicative, contestatii, elevi, admitere, liceu, repartizare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANALISTUL
28 Iun 2012

NU-L MAI CHINUITI PE MAIMUTOIUL ASTA SINDICAL! NU POATE MAI MULT. ASTEPT CU INTERES CE TRAZNAIE VA MAI FI PUS SA FACA DE CEI CARE-L DIRIJEAZA DIN UMBRA. SA BOMBONITI BINE, CU TONTANEL, MOTANEL, PORUMBEL SI ALTE SPECIMENTE FSN-ISTE !
Random imageUltimele stiri


loading...