2018-12-13 10:40


Continuă GREVA minerilor de la Salina Slănic-Prahova, nemulțumiți de scăderea SALARIILOR

 |  17:51
Continuă GREVA minerilor de la Salina Slănic-Prahova, nemulțumiți de scăderea SALARIILOR

Minerii de la Salina Slănic-Prahova, sucursală a Societăţii Naționale a Sării – SALROM, au reluat greva spontană întrucât revendicările lor nu au su fost soluţionate de către conducerea companiei.

Marţi, circa 80 de mineri din schimbul I au refuzat să iasă la suprafaţă, iar restul minerilor s-au solidarizat cu greviştii din cauza salariilor reduse cu circa 20% ca urmare a trecerii contribuțiilor de la angajator la angajat. „Doleanțele noastre au fost refuzate categoric, în condițiile în care 80% dintre cei 212 angajați ai Salinei Slănic au salariul minim pe economie. Pe parte de exploatare, utilajele sunt vechi de acum 60 de ani. Prin urmare protestul spontan va continua. Salina Slănic rămâne închisă, atât pe parte de exploatare, cât și pe partea turistică, iar luni (26 februarie), la ora 07.30 vom vedea ce va fi”, a declarat Alexandru Drăgoi, liderul de sindicat de la Salina Slănic.

Autoritățile prahovene locale şi judeţene au confirmat faptul că angajații au protestat sâmbătă în curtea Salinei Slănic, supărați de refuzul legat de alocarea de fonduri pentru modernizare, dar și cu privire la refuzul legat de creșterile salariale. De altfel, pe site-ul de prezentare al Salinei Slănic a apărut anunțul potrivit căruia, în perioada 23 - 25 februarie 2018, Mina Unirea va fi închisă.

PUTEREA a semnalat că principalul vinovat pentru declanșarea grevei și diminuarea salariilor cu 20% este managerul general al SALROM, Dumitru Matei, care a “uitat” să încheie pană la 31 decembrie 2017 actele aditionale la contractul colectiv de muncă cu toți cei circa 1.670 de angajați ai SALROM.

Potrivit surselor noastre, directorul general al SALROM, Dumitru Matei, nu a uitat însă să-și majoreze, de la 1 ianuarie 2018, cu suma de 88.030 de lei, propriul contract de mandat, încheiat pe vremea guvernării tehnocrate în baza OUG nr.109/2011. Această sumă reprezintă majorarea limitelor generale ale remunerației lunare anuale. Practic, directorul general Dumitru Matei este la ora actuală singura persoană dintre toți angajații SALROM căreia, începând cu 1 ianuariei 2018, i s-a suplimentat remunerația din contractul de mandat cu incă 88.030 de lei, adică cu aproape 20.000 de euro, pană acum el încasând lunar circa 7.000 de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-28

TAGURI: slanic prahova, salina, mineri, greva, salrom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


VASILICA
25 Feb 2018

Pai cum sa muneasca oamenii daca Mateia ia 7000 euri pe lena iar slugile lu, pe care le a adus, iau si ele cateva mii de euro ! vinovati sunt cei din CA care au pus un sarlatan sa conduca societatea! Poate ca in ultimul ceas cei din CA iau hotararea inteleapta de a l demite pe mincinosul, banditul, golanul de MATEI.
MOLDO
25 Feb 2018

Numirea mustaciosului a fost facuta pe mare graba de catre membrii consiliului. Au demarat procedura de recrutare si cand au constat ei ca nu sunt siguri ca va fi mustaciosul, berarul, cheliosul, au anulat procedura de recrutare si au facut o ca baietii destepti. Asa a iesit cine a trebuit! Sa ca fie rusine consiliu de r a h a t! Puiule, da ti demisia! Mugurele, da ti demisia! Despre al treilea membru nu pot spune nimic deoarece a PLECAT in alta liga!
MIHERUL DE ONOARE
26 Feb 2018

Si la Praid continua greva, iar de azi luni 26 februarie si Salina Ocna Dej este in greva!
ONISORU
26 Feb 2018

se pare ca nemultumiri au existat la saline dar liderul de sindicat mitica, caruia i s a promis conducerea salinei ocnele mari de catre miticuta, i a mintit grosolan pe oameni!
PITICUL ATOMIC
26 Feb 2018

ma numesc d..... m...... si sunt labil psihic. am fosr la plafar director general iar dupa trei luni mi am dat demisia datorita incompetentei mele! am v3nit la salrom unde sunt directot comercial . acum sa va relatez reusitele mele la salrom: 000000000000000000000000. ideea este ca inafara de ceea ce v am spus ca am realizat am reusit sa dau afara un angajat care performa pe altul sa l amentint ca l bat si sa jignesc toti sclavii (subordonatii mei). eu sunt o persoana antipatica cu inaltimea de 1.50 metri si voios din fire. ps daca eram pe strada va bateam!!!!
Random imageUltimele stiri


loading...