2018-12-14 21:27


Contractele de salubrizare, anulate

 |  18:01
Contractele de salubrizare, anulate

Contractele de salubritate încheiate între Primăria Capitalei, primăriile de sector 1, 2, 3, 4 şi 6 şi firmele private au fost anulate de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la solicitarea Consiliului Concurenţei.

Instituţia a acţionat în instanţă autorităţile publice din municipiul Bucureşti pentru că nu au pus în practică măsurile dispuse la sfârşitul anului 2009, pentru restabilirea unui mediu concurenţial pe piaţa serviciului public de salubrizare din Bucureşti. În urma investigaţiei pe care Consiliul Concurenţei a derulat-o în perioada februarie 2008 – decembrie 2009, instituţia a reţinut că primăriile din municipiul Bucureşti au încălcat Legea concurenţei prelungind durata contractelor de salubrizare prin acte adiţionale, fără a organiza licitaţii pentru selectarea operatorului. Ca urmare, Consiliul Concurenţei a solicitat administraţiilor locale să organizeze din nou licitaţii pentru selectarea operatorilor şi stabilirea duratei contractului de delegare a serviciului public de salubrizare, astfel încât să nu se limiteze concurenţa mai mult decât este necesar pentru amortizarea investiţiei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că decizia nu îi va afecta pe bucureşteni. Astfel, instituţia va asigura în continuare serviciul de salubrizare până la desemnarea prin licitaţie publică a unui nou operator privat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-10-29
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...