2018-10-18 18:57


Contribuția la sănătate, anunțul Guvernului

 |  16:08
Contribuția la sănătate, anunțul Guvernului

Guvernul ar putea sa modifice Codul Fiscal pentru ca romanii fara venituri sa nu mai fie obligati sa achite contributii la sanatate.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, care a mentionat ca in prezent se face o analiza pe aceasta tema.

"Vrem sa eliminam caracterul de obligativitate cat mai repede. (...) Raman la aceasta idee: cei fara venituri pot sa intre in sistem platind contributia aferenta ultimelor sase luni. E bine ca plata CASS sa se faca voluntar, nu obligatoriu, pentru ca e un element de coeziune, de responsabilitate fiscala si sociala. Deci, vrem sa eliminam caracterul imperativ, pentru ca exista situatii care nu se justifica", a explicat Dan Suciu, intr-o conferinta de presa organizata dupa sedinta de guvern.

"Guvernul intentioneaza mai multe modificari la Codul Fiscal. Este un semn de intrebare daca obligarea la plata a contributiei a oamenilor fara venit respecta principiul justei imparteli a poverii fiscale. Iar costurile pentru colectarea acestora par a fi mai mari decat veniturile pe care le-ar obtine statul. Nu vom vana oamenii prin tara. Vom incerca, in perioada urmatoare sa clarificam acest caracter de obligativitate a acestei contributii, dar acest guvern o sa vrea in continuare cresterea bazei de impozitare", a punctat Dan Suciu.

Noul Cod Fiscal, intrat in vigoare la 1 ianuarie 2016, prevede la art.180 ca toate persoanele fara venituri vor fi obligate sa achite contributii la sanatate. Calculele arata ca ar fi vorba de 57 de lei pe luna.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-06

TAGURI: cas, guvern, dan suciu, contributie sanatate
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Bătălia Taxelor la Ploiești Acum 2 ore | (0)
Social


loading...