2018-12-15 23:19


Controale RAR. Zeci de vulcanizări, închise

 |  11:05
Controale RAR. Zeci de vulcanizări, închise

Registrul Auto Român (RAR) a verificat un număr de 131 de atelierele de vulcanizare din Bucureşti şi judeţul Ilfov, la 90 dintre ele fiind constatate diferite abateri. Inspectorii au aplicat, în urma controalelor, amenzi contravenţionale în valoare de 162.000 lei, activitatea a 42 de unităţi fiind oprită.

"Inspectorii Registrului Auto Român au verificat 131 de ateliere de vulcanizare, şi la 90 dintre ele au fost constatate diferite abateri, motiv pentru care s-au întocmit tot atâtea procese verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor. Din totalul unităţilor verificate s-a constatat că 41 erau neautorizate (unele dintre ele în curs de autorizare)", a precizat RAR, într-un comunicat de presă.

Inspectorii au mai constatat în urma verificărilor că „nu se întocmeau sau se întocmeau incorect actele de garanţie pentru activităţile prestate, că nu se efectuau sau nu înregistrau inspecţiile finale sau că nu se menţineau condiţiile iniţiale de autorizare - de exemplu nu aveau verificări metrologice în termen de valabilitate la sculele şi dispozitivele din dotare”.

"Dată fiind importanţa sistemului de rulare al autovehiculelor, sistem cu implicaţii majore în siguranţa circulaţiei rutiere, inspectorii Registrului Auto Român recomandă şoferilor să folosească numai serviciile unităţilor de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranţa că acestea îndeplinesc condiţiile minimale şi obligatorii necesare. Lipsa unui lucrător calificat sau a unor scule şi utilaje adecvate pot duce la defecţiuni care să afecteze siguranţa circulaţiei şi pot aduce prejudicii importante atât jantelor cât şi anvelopelor", a precizat RAR. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-25

TAGURI: control, rar, zeci, vulcanizare, inchide, amenda, 162000
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ENGLEZU
26 Noi 2015

trebui verificati toti vulcanizatorii de catre rar daca acestia au experienta necesara daca monteaza si demonteaza corespunzator o roata si vorbesc aici de roti de 17 , 18 , 19 , etc si chear runflat daca la masina de echilibrat baga setarile corespuzatore fiecarui medel de janta , daca polizeaza corespunzator o anvelopa inainte de a aplica peticul multi dintre ei nu stiu pe ce lume traiesc
Random imageUltimele stiri


loading...