2019-03-26 02:52


Copii, faceţi sport! Dar unde? Primăriile şi şcolile se acuză reciproc pe tema construcţiei sălilor de sport

 |  18:13
Copii, faceţi sport! Dar unde? Primăriile şi şcolile se acuză reciproc pe tema construcţiei sălilor de sport

În timp ce ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, îi îndeamnă pe tineri săfacă sport,numeroase unităţi de învăţământ aşteaptă ca primăriile să dea un semn că vor săle construiască săli pentru orele de educaţie fizică. În sectorul 3 alCapitalei, reprezentanţii unei şcoli generale acuză primăria că întârzieridicarea unei săli de sport pentru care a fost obţinută finanţare europeană,sub pretextul modificării valorii TVA. Oficialii Primăriei Sectorului 3 susţincă lucrările nu au fost întârziate, ci nu au început, iar profesorii ar trebuisă se implice mai mult la locul de muncă şi să reclame retrocedările deterenuri din curtea şcolii. Dacă sala de sport nu va fi gata în 2013, baniieuropeni vor fi pierduţi.

România continuă să bată pasul pe loc în ceea cepriveşte infrastructura din învăţământ. Aparent, multe administraţii fie nureuşesc să atragă fonduri europene, fie nu ştiu să folosească banii obţinuţi.

În sectorul 3 al Capitalei, Şcoala Generală nr. 200aşteaptă de aproape un an începerea construirii unei săli de sport, cu toate căaprobarea pentru finanţare a fost deja obţinută. Potrivit cadrelor didactice dela Şcoala nr. 200, banii europeni vor fi pierduţi dacă salade sport nu va fi gata până în 2013. “Noi am primit confirmarea de finanţare, încă din luna ianuarie. Construcţiasălii nu a început nici până în prezent. Reprezentanţii primăriei ne-au spus căva trebui recalculată suma de investit,deoarece a fost majorată TVA. Dacălucrarea nu va fi gata până în 2013, vom pierde banii”, ne-a declarat un profesor al Şcolii nr. 200, care nu adorit să-şi facă publică identitatea. De cealaltă parte, oficialii Primăriei Sectorului3 susţin că lucrările pentru construirea sălii de sport nu sunt în întârziere,ci doar nu au fost demarate, iar profesorii ar trebui să fie mai interesaţi de retrocedărileterenurilor din curtea unităţii şcolare. “Este adevărat că a fost obţinutăfinanţarea pentru o sală de sport la Şcoala nr. 200. Cine a spus că lucrărilesunt în întârziere? Lucrările nu sunt în întârziere, ele pur şi simplu nu auînceput. O să înceapă. Nu ştiu data, dar o să înceapă. Noi am făcut 21 de şcolişi nu am pierdut bani. Ştiu doar că la ultima aprobare a bugetului nu au fostretraşi bani de la acest proiect. Cadrele de la Şcoala nr. 200 au avut oproblemă cu o bucată imensă din terenul şcolii care a fost retrocedat. Atuncinu au ieşit în presă. Cadrele didactice de la Şcoala nr. 200 nu doar că nu s-auinteresat de acel caz, dar profesorii de la această unitate de învăţământ nu seinteresează în general, de nici o problemă”, ne-a declarat viceprimarul sectorului 3, Ion Victor Tărtăcuţă.

Promisiuni şi... atât

Totuşi, tot în sectorul 3, elevii Şcolii nr. 92 sunt obligaţi să desfăşoare orele de educaţiefizică într-o sală improvizată, potrivit direcţiunii unităţii de învăţământ.Conducerea Şcolii nr. 92 ne-a explicat că proiectul pentru construirea uneisăli de sport pentru unitatea de învăţământ a fost deja aprobat, iar până înacest moment au fost efectuate doar măsurătorile.

Nici elevii Colegiului Tehnic “Dimitrie Leonida” din sectorul 2 al Capitalei nu sebucură de un spaţiu special în care să practice un sport. Conducerea unităţiide învăţământ se judecă pentru obţinerea sălii de sport a fostului club MetalulBucureşti cu firma Faur. Din datele oferite de Primăria Sectorului 2, firmaparticulară pare să fi avut câştig de cauză în proces.

În cartierul Ghencea, elevii şi cadrele didactice de laŞcoala nr. 59 “Dimitrie Sturdza” aşteaptă încă terenul de baschet promis de Primăria Sectorului6, după ce pe terenul de sport al şcolii a fost ridicată o vilă, ca urmare aunei cereri de retrocedare aprobate de Adriean Videanu, când acesta deţineafuncţia de primar general al Capitalei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...