2017-01-23 02:31


Copii infectaţi cu Rotavirus într-un spital din Slobozia

 |  19:50
Copii infectaţi cu Rotavirus într-un spital din Slobozia

Patru copii internaţi la Spitalul Judeţeandin Slobozia au fost transportaţi, ieri, la un spital din Capitală, după ce arfi contractat un virus, iar Secţia de Pediatrie a unităţii medicale dinSlobozia a intrat în carantină.

Cinci copii care erau internaţi la Secţia dePediatrie a Spitalului Judeţean din Slobozia s-au infectat cu Rotavirus. Patrudintre copii, care erau în stare mai gravă, au fost transferaţi, luni, laInstitutul "Matei Balş" din Capitală. De asemenea, secţia depediatrie a unităţii medicale din Slobozia a intrat în carantină.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Ialomiţa adeclanşat o anchetă epidemiologică. "Sunt cinci copii infectaţi cuRotavirus şi urmează să stabilim dacă acest virus a fost luat din spital. Amtrimis la faţa locului o echipă de medici care, împreună cu reprezentanţiiSecţiei de Pediatrie a spitalului, efectuează o anchetă epidemiologică. Am luatmăsura închiderii Secţiei de Pediatrie, care se află în carantină şi urmează săfie luate măsuri de dezinfecţie", a declarat, ieri, Dan Noel, directorulexecutiv al DSP Ialomiţa. Secţia de Pediatrie a spitalului din Slobozia a fostînchisă pentru dezinfecţie după identificarea acestui focar, a spus OanaGrigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii. Aceasta a mai declaratcă „prin ancheta epidemiologică urmează să se stabilească dacă virusul a fostadus de către unul dintre copii în spital sau dacă este vorba de o infecţieintraspitalicească”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image