2019-04-23 17:19


Copiii cu sindrom hemolitic-uremic. Marie Curie: Pericolul vital a trecut

 |  10:59
Copiii cu sindrom hemolitic-uremic. Marie Curie: Pericolul vital a trecut

Şeful Secției de Nefrologie de la Spitalul Marie Curie, Mihaela Bălgrădean, a declarat, vineri, că pericolul vital a trecut pentru toți cei șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic, internaţi la unitatea medicală.

"Putem spune că pericolul imediat, deci pericolul vital, a trecut pentru toți. Primii pași, sigur, i-ați auzit deja, se leagă de întreruperea dializei. După care noi urmărim dacă acești copii urinează suficient pentru a scoate și sondele urinare cu care noi monitorizăm cantitatea de urină și acest lucru poate să dureze una sau două zile. În același timp, urmărim dacă ei se hrănesc suficient pe cale orală, deci dacă putem să îi încredințăm familiilor. După aceea trebuie suprimată în totalitate medicația pe care o primesc. Fiecare are altă formă de boală și la fiecare vom hotărî evoluția clinică și momentul externării în funcție de aceste lucruri", a explicat medicul, potrivit Agerpres. 

Aceasta a mai afirmat că cinci copii mai sunt dializați peritoneal.

"Internați la Nefrologie sunt patru, doi dintre ei sunt deja fără dializă peritoneală, cu o evoluție din ce în ce mai bună, în timp ce ceilalți doi urmează încă acest tratament de dializă peritoneală. Este un tratament mai lung pe care îl hotărâm a fi întrerupt în momentul în care apare o diureză, deci copilul reușește să urineze o cantitate suficientă care să ne spună nouă că nu mai există pericole acute imediate. Ceilalți trei copii care se află pe secția de Terapie Intensivă au evoluție staționară și ei fac dializă peritoneală; nu s-au înregistrat evenimente negative în evoluția lor. Primesc o cantitate mică de alimentație pe cale orală", a precizat medicul nefrolog. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-02-19
Citeste si:
Medic, despre cazul bebeluşilor: Epidemiologii nu și-au făcut datoria. Pericolul este real
Ministrul Sănătăţii: O anchetă socială nu poate să strice în cazul copiilor diagnosticaţi cu sindrom hemolitic-uremic
Cazul copiilor cu sindrom hemolitic-uremic. Doi experţi internaţionali ajung la Bucureşti
Starea copiilor internaţi la Spitalul Marie Curie cu sindrom hemolitic-uremic
Părinţii copiilor cu sindrom hemolitic-uremic vor să dea în judecată statul

TAGURI: copil, sindrom, hemolitic, uremic, marie, curie, pericol, vital, trece
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG